VIDEO. Primarul din Mangalia vrea ca plajele să fie administrate de administrațiile locale

0
2045

Cristian Radu, primarul din Mangalia, vrea ca plajele să fie preluate de Primării, în administare. Iar unele dintre ele să fie la dispoziția cetățenilor, fără șezlonguri și umbrele, mai ales că prețul acestora este piperat.

Primăria Municipiului Mangalia este singura care a participat la o licitație organizată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral pentru a obține un sector de plajă, astfel încât locuitorii să poată sta pe plajă fără șezlonguri și umbrele.

„E trist! Nu ar fi trebuit să se întâmple așa. Primăria Mangalia este singura primărie riverană Mării Negre care a participat, culmea, în România se întâmplă, la o licitație ca să ia un sector de plajă pentru locuitorii Mangalia, pentru ca acesta să fie liber de vreun contract, să îi lase pe oameni să vină cu un cearșaf sau un prosop, fără șezlong, așa cum era când eram noi copii, când nu ne deranja nimeni cu o umbrelă sau să nu putem să ne așezăm pe plajă“, a declarat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Din acest motiv, dar și pentru că turiștii acuză Primăria atunci când plaja este curată sau nu este amenajată, edilul-șef își dorește ca plajele să fie preluate în administrarea Municipalității. Doar așa locuitorii ar putea merge și sta pe plajă fără să mai fie nevoiți să închirieze un șezlong, spune acesta. Iar hotelierii ar avea fiecare plaja lor pentru unitățile de cazare.

„Este un proiect la care lucrăm și cu operatorii din turism. Am mai lucrat la el în urmă cu doi-trei ani, cu colegii din Consiliul Local, dar vreau să îl repun pe agenda parlamentarilor de Constanța. Îmi doresc ca plajele să le preluăm la Primărie, și membrii Consiliului Local sunt de acord. Tot sectorul de plajă Mangalia – Olimp să fie preluat de Primărie. Trebuie modificată legea în Parlament, pentru că îmi doresc să nu mai ajungă o Primărie să meargă la o licitație, să licităm cu un S.R.L. oarecare pentru un sector de plajă pentru cetățenii orașului.

Turiștii care vin, vin pentru plajă. Plaja trebuie să fie a hotelierilor, dar nu trebuie să coste un șezlong mai mult decât o cameră de hotel. Și atunci fiecare hotelier trebuie să aibă un sector de plajă. Dacă, de exemplu, are 100 de locuri de cazare în hotelul respectiv, trebuie să aibă 100 de șezlonguri pe plajă. Pentru că dacă ar face un hotel într-o altă localitate unde nu e plajă, cu siguranță nu cred că oamenii ajungeau atât de des acolo. Pentru că oamenii vin pentru mare.

De foarte multe ori s-a întâmplat să fiu sunat de turiști care mi-au spus că plaja nu arată bine în Mangalia și că Primăria este de vină. Le-am explicat clar că plaja nu este a Primăriei, se află la Guvernul României, la Apele Române, și dacă tot suntem arătați cu degetul, măcar să știu de ce“, a explicat Radu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.