Primăria nu știe nici acum să facă un caiet de sarcini? Licitația pentru achiziționarea de parcometre, contestată, deși abia a fost lansată

0
341

Licitația pentru achiziționarea de parcometre, lansată pe 5 februarie a.c., a fost deja suspendată, deoarece a fost contestat caietul de sarcini. Se așteaptă decizia C.N.S.C. Între timp, vineri se votează noul regulament al parcărilor.

Confort Urban S.R.L. Constanța, societatea din subordinea Primăriei care administrează parcările publice din oraș, a lansat, pe 5 februarie a.c., o licitație deschisă on-line pentru achiziționarea a 120 de automate electronice de plată a parcării (parcometre) – care eliberează tichet, dotate cu panouri solare (independente energetic) –, dar și a unui sistem de administrare, mentenanță și control integrat a acestora.

Acordul-cadru urma să fie semnat pentru următorii doi ani, urmând ca firma câștigătoare să livreze maximum 80 de parcometre după semnarea primului contract subsecvent și 40 în al doilea. Conform Caietului de sarcini, se dorea montarea a 55 de automate în Constanța, 50 în Mamaia și 15 în Mamaia Nord. Astfel, Municipalitatea ar deține 66 de parcări publice cu 5.042 de locuri.

Dar licitația a fost deja suspendată, deși nu a trecut prea mult timp de la inițierea ei. O firmă a contestat prevederile Caietului de sarcini, deoarece acesta ar încălca legislația în vigoare, așa că acum se așteaptă soluționarea contestației de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Regulamentul parcărilor va fi votat vineri, de către consilierii locali

Noul Regulament de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța va fi votat de către consilierii locali în ședința ordinară de vineri, 26 februarie a.c., urmând a fi introdus pe ordinea de zi suplimentară, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă.

Reamintim că regulamentul a fost în consultare publică până pe 15 februarie a.c., iar miercuri, 24 februarie a.c., a fost supus atenției aleșilor locali din Comisiile de specialitate ale Consiliului Local. Astfel, s-a stabilit forma finală a regulamentului parcărilor, ce va fi votat vineri. Rămâne de văzut cum și câte dintre cele 90 de propuneri transmise de constănțeni au fost luate în considerare și au fost introduse în acesta.

Reamintim că, în faza de consultare publică, Primăria nu a prezentat și anexa în care sunt definite care vor fi Zonele 1, 2 și 3, în care vom plăti taxe diferite de parcare, astfel că nu s-au putut transmite observații cu privire la modul în care au fost împărțite parcările pe aceste zone.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.