Consilierii locali municipali constănţeni sunt convocaţi de primarul Decebal Făgădău în şedinţă, pe data de 29 aprilie, aceştia urmând să îşi dea votul şi pentru închirierea unui spaţiu necesar funcţionării unei creşe – după cum se arată în raportul care însoţeşte proiectul .
Necesitatea închirierii spaţiului care va intra în discuţia consilierilor este dată de faptul că trei imobile aferente creşelor nr. 1, 2 şi 5 au fost eliberate, întrucât a fost emis ordinul de investiţii privind reabilitarea şi modernizarea lor. În aceste condiţii, primăria a căutat soluţii în vederea relocării şi a solicitat oferte de preţ de pe piaţă pentru una dintre creşe, pentru alte două fiind găsite alte variante. Bineînţeles, având în vedere pandemia şi restricţiile care guvernează în acest moment România, nu se ştie când vor reîncepe cursurile preşcolarilor, dar e bine că administraţia locală vrea să fie pregătită.
Aşadar, în atenţia administraţiei locale au ajuns două oferte, iar conform proiectului de hotărâre, se propune aprobarea închirierii construcţiei din strada Poporului nr.25, în sprafaţă (închiriabilă) de 461,85 metri pătraţi (4 etaje). La această variantă s-a ajuns după ce un alt ofertant s-a retras. Este vorba despre proprietarul imobilului din strada Primăverii nr. 43B. Din partea acestui proprietar, la primărie a fost depusă oferta prin intermediul unei agenţii imobiliare – Fotinia Business, şi cuprindea următoarele detalii: teren de 210 metri pătraţi, suprafaţă construită desfăşurată de 445 metri pătraţi, chirie de 2500 de euro/ lună. Oferta a fost depusă pe 4 februarie, însă pe 25 februarie, reprezentanta Fotinia Business, Luminiţa Constantinescu, a sunat la primărie pentru a anunţa că oferta depusă nu mai este valabilă şi că imobilul de pe strada Primăverii nr. 43B a fost închiriat de altcineva, pentru următorii 10 ani. Mai menţionăm că adresa de pe strada Primăverii este cunoscută, de ani de zile, ca sediu al unui SPA, în timp ce sediul agenţiei Fotinia este la numărul 43A, adică cele două sunt… „gard în gard”.
Odată cu retragerea ofertei mai sus descrise, a rămas valabilă cea de pe strada Poporului, unde, din verificări, primăria a constatat următoarele, conform documentaţiei anexate la proiect: proprietarul iniţial, Tănase Panait, a vândut clădirea nepotului său, Pufleanu Iotta-Mario, reprezentat prin curator Pufleanu Eliza. Preţul depus pentru clădirea din strada Poporului este de 3700 de euro pe lună. Urmează ca acest preţ să fie negociat.
Curios că, deşi are în subordine Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa (instituţie care deţine imobile), primăria nu a ales varianta reabilitării de urgenţă a unui spaţiu propriu în vederea relocării creşei.
Alexandra CUCU
Citeşte şi: