Primăria vrea să preia și Lacul Tăbăcărie, pentru reabilitare. Nu și pentru activități economice pe apă și pe malurile sale?

0
2902

Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat vineri, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării trecerii imobilului „Lac Tăbăcărie“ din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanța.

„Lacul Tăbăcărie, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, se află în administrarea Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură.

Lacul Tăbăcărie și tot parcul au fost construite în 1978. De atunci, din păcate, nu s-a mai intervenit. Noi, Primăria, nu putem să intervenim decât dacă îl obținem în proprietate. După discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Agriculturii, vă propunem acest lucru“, a motivat primarul Vergil Chițac inițierea acestui proiect de hotărâre, în fața consilierilor locali.

Lacul Tăbăcărie are o suprafață de 80,98 ha și este situat în intravilanul municipiului. El este înconjurat de parcul public de interes local Tăbăcărie, afiliat în domeniul public al Constanţei, zonă de promenadă pentru locuitorii municipiului, dar şi pentru turişti.

„În Parcul Tăbăcărie, pe malul Lacului Tăbăcărie sunt amplasate obiective turistice sau obiective publice de interes major local cum sunt: Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii, Biserica de lemn Sf. Mina, Parcul de distracţii Luna Park, Satul de vacanţă, locul de joacă Ţara Piticilor.

Unul dintre obiectivele autorităţii publice locale este reprezentat de creşterea calităţii vieţii, a bunăstarii cetăţenilor din municipiul Constanţa, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile/ creşterea gradului de absorbţie a FEN. În acest context se urmăreşte reabilitarea atât a Parcului Tăbăcărie, cât și a Lacului Tăbăcărie“, se arată în Raportul întocmit de Direcție de Patrimoniu și Cadastru a Primăriei Constanța, pentru aprobarea solicitării trecerii imobilului „Lac Tăbăcărie“ din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanța.

Oare se dorește doar reabilitarea lacului (decolmatarea, refacerea peretului de beton ce îl înconjoară etc.) sau și desfășurarea de activități economice pe apă și pe malurile sale: terase, agrement cu ambarcațiuni fără motor, inclusiv hidrobiciclete etc.?

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac a fost aprobat de consilierii locali cu 26 de voturi pentru.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.