Primarii din judeţul Constanţa trag tare cu proiectele de asfaltare

0
502

Perioada cu care se confruntă întreaga populație este una grea, în care toți trebuie să respectăm măsurile impuse de autoritățile centrale, una dintre acestea fiind izolarea la domiciliu. Desigur, în momentul în care părăsim locuința pentru a ne procura cele necesare sau la locul de muncă, trebuie să respectăm distanțarea socială, să purtăm măşti şi să avem declaraţii asupra noastră care să justifice deplasarea.

În judeţul Constanţa, ca de altfel în întreaga ţară, oamenii sunt împărţiţi în două categorii: cei care respectă regulile şi cei care iau în derâdere situaţia, susţinând că nu există nici un pericol.

Tot la nivelul Constanţei, respectând anumite reguli, continuă lucrările edilitare. Mai mulţi primari din judeţ au declarat, pentru Focus Press, că proiectele demarate deja sunt în derulare.

În urmă cu câteva zile, în edițiile anterioare edilii din Cumpăna și Cuza Vodă ne-au declarat că proiectul cel mai important este cel al asfaltării:

”Referitor la asfaltarea drumurilor în comuna Cumpăna, sunt trei proiecte care trebuie duse la finalizare, proiecte finanțate, două dintre ele din fonduri alocate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar unul din fonduri proprii și fonduri atrase. Ne referim la drumuri de 10,7 km, 8 km și 3,6 km și acum ne aflăm în stadiul de pregătire a străzilor pentru a se putea veni cu prima etapă de turnare a asfaltului”, spunea Mariana Gâju, edilul comunei Cumpăna.

Și la Cuza Vodă continuă asfaltările, în ciuda problemei cu care se confruntă comuna în acest moment, respectiv, 25% din suprafața UAT-ului este carantinat, adică, un cartier în care locuiesc 600 de cetățeni, asta pentru că 9 dintre aceștia au fost confirmați pozitiv cu COVID-19: ”Am terminat proiectul ”Extindere canalizare” înainte de a veni această boală. Mai am un proiect de asfaltare de 5 km în interiorul localității și 3,5 km în extravilan”, a spus Viorel Dulgheru, edilul din Cuza Vodă.

În cursul zilei de miercuri, 22 aprilie am discutat cu alți doi primari din două localități situate în sud-vestul județului Constanța, respectiv Aliman și Ostrov.

”Avem în delurare un proiect de modernizare și asfaltare străzi în localitatea Ostrov, este realizat în procent de 50% și diferența de 50% o vom lucra în satul Almalău. Iar lucările în acest moment se desfășoară în mod normal”, a declarat Niculae Dragomir, primarul localității Ostrov, care ne-a mai spus faptul că are în plan și alte proiecte, însă prioritar până la sfârșitul mandatului este proiectul ce se referă la asfaltare: ”Deocamdată asta vrem să facem până la sfârșitul mandatului și apoi o să vedem pentru că avem o serie de proiecte pe care am vrea să le implementăm, dar să-l finalizăm mai întâi pe acesta, proiectul de asfaltare pentru că este destul de important”.

De asemenea, și primarul din Aliman, George Nicola, are în derulare tot un proiect de asfaltare: ”Avem în derulare un proiect pe Plan Național de Dezvolare Locală 2 (PNDL2) în valoare de 4 milioane și jumătate de euro cu denumirea ”Asfaltare străzi comuna Aliman, județul Constanța”, 12,6 km, iar în satul Dunăreni circa 5 km au fost asfaltați. Au fost finalizate, rigolele exterioare, o parte din intrările pe proprietăți, respectiv podețe, la intrare în curți. În comuna Aliman avem asfaltate trei străzi, lungime totală de 2,6 km, alte patru străzi sunt pietruite care urmează a fi asfaltate în curând”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.