Primarul comunei Castelu rămâne ferm: intră în greva foamei

0
577

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a informat prefectul Silviu Coșa că de marți, 12 octombrie a.c., intră în greva foamei, din cauza nealocării niciunui ban localității din Fondul de rezervă, de către premierul interimar Florin Cîțu.

„Având în vedere Hotărârea Guverului României nr. 1.088/06.10.2021, privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale, se pare că U.A.T Castelu nu există în România și, implicit, în județul Constanța, fapt pentru care aceasta nu se regăsește între cele 2.514 comune din țară cărora le-au fost alocate sume pentru plata unor cheltuieli curente și de capital“, precizează primarul Nicolae Anghel în adresa transmisă Prefecturii.

La solicitarea Instituției Prefectului – Județul Constanța din 20.09.2021, Primăria Comunei Castelu a transmis trei zile mai târziu faptul că, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală care necesită cofinanțare locală, are nevoie de 4.741.000 lei și pentru cheltuielile de funcționare pe care nu le poate finanța din venituri proprii, 1.343.000 de lei. Cu toate acestea, localitatea nu a primit niciun ban.

Din acest motiv, „ca urmare a abuzului politic de care avem parte“, primarul Anghel intră în greva foamei de marți, 12 octombrie a.c., ora 10.00, chiar de ziua sa de naștere, până la remedierea situației.

Pentru FocusPress, edilul-șef a declarat că va avea „o zi frumoasă de naștere pentru viitorul copiilor și nepoților mei“.

În adresa transmisă Prefecturii acesta a menționat că acțiunea de protest este motivată și de „actiunea concertată a Instituției pe care cu onor o conduceți, îndreptată de ani de zile, fără temei legal, împotriva viceprimarului comunei, în legătură cu o așa-zisă stare de incompatibilitate, tot ca urmare a presiunilor politice exercitate“.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.