Primarul comunei Costinești, Dumitru Jeanu: „Avem în plan amenajarea a 300 de locuri de parcare și asfaltarea străzilor pe fonduri europene”

0
861

Dumitru Jeanu, primarul comunei Costinești a acordat un interviu ziarului Focus Press în care a vorbit despre activitatea sa după un aproximativ un an de când a fost ales edil. Acesta a vorbit și despre sezonul estival ce tocmai a trecut, având în vedere numărul extrem de mare de turiști care au ales să își petreacă sejurul în sudul litoralului.

Totodată, un subiect abordat a fost cel legat de lipsa locurilor de parcare, având în vedere aglomerația din timpul verii. Acesta a spus că se va adopta un regulament al parcărilor. Mai mult, în planul administrației locale sunt prevăzute până la 300 de locuri de parcare în trei zone ale comunei Costinești:

„Avem în plan parcări. Vrem să adoptăm un regulament al parcărilor, încât șă câștigăm și noi ca primărie. Vom amenaja locuri de parcare pentru că cele existente sunt foarte puține. Sunt, pe raza comunei Costinești, trei zone în care se pot amenaja parcări. În cazul operatorilor economici sau celor care dețin imobil în regim de cazare și nu au prevăzute locuri de parcare, vom delimita locuri, ceri ce le vor avea în față vor avea prioritate, mai ales ales pentru cei ce dețin pensiuni, iar pentru restul vor fi taxați turiștii, sau vom demara o licitație, firma câștigătoare să închirieze aceste locuri de parcare. În momentul de față studiem mai multe variante. În aceste trei zone se pot amenaja, așa ne-am propus, în jur de 250- 300 de locuri de parcare”, a spus primarul stațiunii Costinești, Dumitru Jeanu.

 Pe lângă amenajarea de locuri de parcare, extrem de necesare în Costinești, primarul a vorbit și despre asfaltarea străzilor din Costinești și Schitu, pe fonduri europene, însă până la depunerea proiectului și documentațiilor necesare, administrația locală lucrează la cadastrarea străzilor:

„Acum noi cadastrăm străzile și vom depune documentația necesară pentru asfaltare. După lucrările celor de la RAJA, aceștia nu au avut un contract de asfaltare și nu au finalizat, iar din primăvară vor trebui să asfalteze iar lucrările să fie conforme. Localitatea Schitu, după aceste lucrări arată ca după bombardament și nu este normal, eu înțeleg supărarea cetățenilor”, a mai declarat primarul comunei Costinești, Dumitru Jeanu.

Vă rugăm să urmăriți declarațiile complete în materialul video:


Loredana MIHAI

Citește și:

https://focuspress.ro/interviu-primarul-din-costinesti-dumitru-jeanu-in-luna-august-peste-1350-de-tone-de-deseuri-ridicate-numai-de-operatorul-de-salubrizare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.