Certificat de Urbanism pentru crearea unui Spital Modular în incinta Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

0
293

În cursul zilei de marți, 5 octombrie a.c., Primăria municipiului Constanța a emis un Certificat de Urbanism în vederea pregătirii terenului și amplasarea mai multor containere medicale pentru obiectivul de investiții „Creare Spital Modular pentru consolidarea capacității medicale a unității sanitare de Boli Infecțioase Constanța în contextul COVID-19.”

Conform actului de Urbanism cu numărul 3077 , în căsuța beneficiarului acestui act apare numele funcționarul public Turtoi Mirela Iuliana din cadrul Biroului de Urmărire Execuție Lucrări al primăriei, însă beneficiarul obiectivului de investiții este Primăria municipiului Constanța.

Precizăm că, în cadrul ședință ordinară marți, 31 august a.c., consilierii locali municipali au votat ordinea de zi ce cuprinde 50 de proiecte de hotărâre, între care și proiectul ce se referă la construirea unui spital modular în incinta Spitalului de Boli infecțioase.

Este vorba despre proiect de hotărâre privind aprobarea completării HCL nr. 81/2021 privind aprobarea indicatorilor și a cheltuielilor aferente proiectului „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”. Proiectul a fost votat de către cei 27 de consilieri prezenți

Conform primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, Spitalului Modular COVID, finalul va funcționa ca unitate de rezervă pentru anestezie, terapie intensivă și urgență, mărind astfel capacitatea de servicii medicale a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. 

„Cererea de finanțare a fost declarată eligibilă, urmează evaluarea tehnico-economică pentru investiția de circa 2,9 milioane de euro ce se va materializa într-un spital desfășurat pe 1600 metri pătrați, va avea 42 de paturi și 137 echipamente și mobilier medical, amplasate într-o construcție modulară finisată și echipată cu instalații electrice, sanitare, termice, ventilare, aer condiționat și fluide medicale. Acest proiect este un prim pas important pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Constanța. Aveți încredere!”, se arată în postarea primarului Constanței, Vergil Chițac.

Totodată, actuala administrație anunță construirea unei alte unități medicale în oraș, Spitalul Municipal Policlinic din Constanța. Vergil Chițac a anunțat vineri, 1 octombrie a.c., că a fost asigurat că va primi finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru construirea acestui spital și că în acest moment proiectul de află în procedura de achiziție a studiului de fezabilite și proiect tehnic.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.