Noul spital al Constanței va fi unul modular: ar trebui să fie gata în decembrie

0
684

Dacă tot nu vom avea prea curând un nou spital la Constanța, deși cred că nu a existat vreun candidat la alegerile de anul trecut care să nu ni-l fi promis, Primăria vrea să construiască unul din containere, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase. Consilierii locali au aprobat, vineri, indicatorii și cheltuielile aferente proiectului.

Primăria Constanța va depune un proiect pentru finanțare cu fonduri europene a construirii unui spital modular, pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în contextul COVID-19. Prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, se va finanța crearea unor capacități medicale mobile/formațiuni medicale mobile de diagnostic și tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19, inclusiv spitale modulare sau containere de logistică medicală.

„În contextul crizei sanitare generate de COVID-19, s-a ivit oportunitatea să extindem capacitatea de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase și să facem un spital modular finanțat, evident, pe bani europeni. Va fi în zona de la clădirea actuală spre gardul dinspre Bulevardul Ferdinand, e un spațiu generos acolo.

Până să ajungem aici am purtat discuții cu cei de la spital, cu echipa de management de acolo, și vă rog să aprobați indicatorii tehnico-economici, o fază absolut necesară ca să mergem mai departe pentru finanțare“, a declarat primarul Vergil Chițac în ședința ordinară a Consiliului Local de vineri, 26 martie a.c.

Aleșii locali au votat, aproape în unanimitate, proiectul de hotărâre propus de edilul-șef.

Valoarea totală a investiției va fi de peste 14,5 milioane de lei, inclusiv T.V.A., din care doar 8.359 de lei vor fi asigurați din bugetul local. Orice alte cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura tot din bugetul local.

Perioada de implementare a proiectului se va încheia pe 31 decembrie a.c., astfel că spitalul modular ar trebui finalizat până atunci.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.