Primăria ţine la secret oferta transmisă pentru renegocierea chiriei spaţiului folosit în City Park Mall

0
640

Primarul Vergil Chițac a solicitat consilierilor locali aprobarea unui proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii pentru renegocierea chiriei spațiului folosit de Primărie, cu destinația de sediu administrativ, în City Park Mall. Aleșii locali și-au desemnat și reprezentanții în această comisie.

Vineri, 26 martie a.c., consilierii locali constănțeni au aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind constituirea unei comisii pentru renegocierea chiriei spațiului folosit de Primărie în City Park Mall. Aceasta va fi formată din viceprimarul Ionuț Rusu (președinte), Mirela Zaharia (reprezentant Direcția Financiară), Luminița Beca (reprezentant Compartiment contracte, avizări și legile Proprietății), Raluca Tifu (reprezentant Direcția tehnic administrativ, secretar fără drept de vot), Mirela Cetean (reprezentant Compartimentul contracte, avizări și legile Proprietății, supleant) și doi consilieri locali.

Pentru această comisie, consilierii locali P.S.D. l-au propus pe Cristian Mihăilescu, cei de la U.S.R.-P.L.U.S. pe viceprimarul Florin Cocargeanu, iar aleșii P.N.L. nu au avut nicio propunere.

Ionuț Rusu a primit 26 de voturi pentru a fi președintele Comisiei de renegociere (la propunerea primarului Vergil Chițac), Cristian Mihăilescu 25 de voturi pentru a fi membru în această comisie, iar Florin Cocargeanu 26 de voturi pentru.

Potrivit documentelor aferent proiectului de hotărâre, renegocierea chiriei este necesară, conform contractului de închiriere încheiat în 2013 și actului adițional din 2017. Culmea, Constanța Shopping City S.R.L., firma care administrează City Park Mall, a transmis și o ofertă către Primărie, în acest sens. Aceasta, însă, nu a fost publicată pe site-ul Municipalității, odată cu proiectul de hotărâre, pentru a afla și noi, constănțenii, de la ce sumă va pleca această renegociere.  Așa cum ne-am obișnuit deja, din păcate, curat transparență!

Constanța Shopping City S.R.L. este deținută de firma olandeză NE Property B.V. și are ca administratori pe Tudor Andrei Radu și Costin Marius Barbu. În 2019, ultimul an de raportare fiscală, a realizat o cifră de afaceri de peste 98 de milioane de lei și o pierdere de 20 de milioane de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.