Se va reabilita din temelii Bulevardul Mamaia: dispar și de aici aproape toate locurile de parcare existente

0
3406
Asfaltare pe bulevardul Mamaia - Foto: Primăria Constanța

Consilierii locali au aprobat, vineri, documentația de avizare a lucrărilor de modernizare a Bulevardului Mamaia, pe sectorul cuprins între Bulevardul Tomis și strada Soveja/Zorelelor. Primarul a declarat ca lucrările să fie finalizate în acest an, lucru imposibil spunem noi, de vreme ce și rapoartele de specialitate arată că e nevoie de minimum 19,5 luni.

„Reabilitarea Bulevardului Mamaia este un obiectiv pe care și l-a asumat Primăria Municipiului Constanța, iar lucrările vor fi realizate de Confort Urban. Lucrul acesta trebuie să îl facem cât mai repede. Urmează ca noi să facem Proiectul Tehnic și execuția. Obiectivul nostru și nivelul de ambiție este ca anul acesta să finalizăm lucrarea“, a declarat primarul Vergil Chițac vineri, 26 martie a.c., în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

Aleșii locali au aprobat, aproape în unanimitate, documentația de avizare a lucrărilor de modernizare a Bulevardului Mamaia, pe sectorul cuprins între Bulevardul Tomis și strada Soveja/Zorelelor, adică Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și Devizul General. Potrivit acestuia, costul modernizării va fi de 13,8 milioane de lei, inclusiv T.V.A.

Pe sectorul mai sus menționat al Bulevardului Mamaia nu s-au mai efectuat lucrări de reparații din anul 2004, așa că a expirat durata normal de exploatare a părții carosabile și a trotuarelor.

Prin lucrările propuse, se urmărește realizarea obiectivului principal de continuare a îmbunătățirii mobilității urbane în Constanța, conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, prin: redistribuirea spațiului pe bulevard, realizarea pistelor pentru biciclete pe fiecare sens de circulație (inclusiv interconectarea și continuarea acestora cu cele deja existente pe Bulevardul Tomis și cele de perspectivă), fluidizarea traficului, îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră, inclusiv pentru transportul public, și a circulației pietonale, sporirea gradului de confort, creșterea siguranței circulațiilor și îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei.

Pentru aceasta, conform D.A.L.I., se vor elimina aproape toate alveolele existente pentru parcări, se vor repara defectele structurale de pe toată lungimea bulevardului, apoi acesta se va asfalta total, scuarul median se va delimita cu borduri noi, se vor amenaja piste de biciclete, se vor înlocui bordurile de delimitare a trotuarelor față de carosabil, se vor amenaja noi casete cu spații verzi, se vor realiza rampe la trecerile pietonale (pentru persoanel cu handicap), se vor reconfigura breșele din scuarul median (cele existente vor fi închise și se vor crea unele noi, pentru întoarcere), toate alveolele pentru stațiile de autobuze vor fi în afara carosabilului etc.

Rămâne de văzut când vor demara lucrările și când vor fi finalizate, însă termenul înaintat, vineri, de primarul Vergil Chițac pare de neatins.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.