VIDEO. Primarul Constanței vrea să ridice un spital municipal. Unde va fi poziționat

0
3344

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, vrea să ridice un Spital Municipal. Într-un interviu acordat cotidianului Focus Press acesta a explicat de ce este necesară această investiție.

Vergil Chițac a precizat că orașul Constanța nu se află pe lista unde se vor construi sipitale regionale din pricina faptului că la noi nu există nici o documentație în acest sens, iar celelate orașe au deja studii de fezabilitate și alte documente. În acest sens, edilul s-a gândit să construiască un Spital Municipal în curtea Spitalului de Boli Infecțioase. Potrivit acestuia există și surse de finanțare, iar Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Directorul Direcției Dezvolatare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă, adună în aceste momente date pentru ca specialiștii să întocmească un studiu de prefezabilitate.

„Din ce știu sunt alocate deja sume pentru construirea de spitale regionale. Este deja o listă și Constanța nu apare pentru că noi nu avem un studiu de fezabilitate, nu avem nimic. Restul orașelor sunt deja avansate în faza documentațiilor. La noi este o problemă de timp nu de bani. Nu am găsit în primărie nici un astfel de proiect. Sarcina mea este să merg la București și să spun că la Constanța măcar să facem un Spital Municipal”, a precizat Vergil Chițac.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.