Primarul comunei Crucea, bilanţ la final de an: “Am preluat primăria cu datorii, executări silite şi sechestre pe bunuri. Acum suntem pe plus şi cu salariile la zi”

0
459
Iulian Tudorache, primar Crucea, sursa foto: Facebook

La final de an, actualul primar al comunei Crucea, ales la scrutinul din 27 septembrie 2020, a prezentat bilanţul, concluzionând că: „eu așa știu să fac administrație, pe plus, nu pe minus pe cârca comunei”.

Iulian Tudorache (PNL), actualul primar al comunei Crucea, judeţul Constanţa spune că şi-a asumat situaţia, pe care nu o cunoştea în detaliu, iar în momentul în care a preluat mandatul a constatat că executorii bat la uşa primăriei: „Am preluat comuna cu datorii de 2.870.850 lei din care peste 700.000 executări silite dispuse, suma compusă în mare parte din penalități de întârziere pentru plăţi neonorate – nu discut necesitatea respectivelor angajamente, că și aici ar fi de discutat – iar la 31 decembrie ajungem la un sold al datoriei de 2.005.750. Comuna a plătit în aceste 2 luni peste 865.000 lei din datorii –  echivalentul a probabil 2 km de asfalt dacă vă întrebați unii dintre dumneavoastră de ce mergeți în noroi”. „Am ridicat sechestre de pe bunurile comunei – terenuri. N-am putut să ne înscriem in Ghișeul.ro, tocmai din acest motiv al existenței sechestrului pe conturi pentru executări dispuse, dar cum nu-mi place sa vorbesc despre ce nu se poate face, acum vă spun că de acum încolo ne vom putea înscrie pe platforma online Ghișeul.ro”, a mai transmis edilul, prin intermediul unei postări pe reţeaua de socializare. „Mai departe suntem: în finalizare proiectare baza sportivă Crucea; aprobare și introducere in lista sinteză a CNI pentru proiectele de asfaltare interioara pentru localitățile Galbiori, Băltagești, Stupina, Crișan, Siriu; aprobare și introducere in lista CNI a proiectului căminului cultural Crișan; completăm documentație și proiect afterschool în comuna Crucea – proiect pe fonduri europene şi multe altele. Și peste toate mai avem și vreo 500.000 de lei în conturi, iar toată lumea e cu salariile la zi”, a mai punctat Iulian Tudorache. Edilul a transmis, în încheierea acestui bilanţ de final de an: „Să ne vedem sănătoși cu toții în anul ce va veni și vă asigur de întreaga mea deschidere și disponibilitate pentru tot ceea ce privește bunul mers al comunei”.

Amintim că primar al comunei Crucea a fost, până în acest an, Gheorghe Frigioi, cel care, încă din 2019, şi-a anunţat colegii din PSD că nu va mai candida pentru încă un mandat, în 2020.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.