O nouă achiziţie pentru serviciul de capturare a câinilor fără stăpân. Hingherii vor veni doar pe baza unei reclamaţii

0
506

Primăria Municipiului Constanța vrea din nou să achiziționeze ”Serviciul de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului Constanța”, asta după ce în luna noiembrie a mai fost lansată o astfel de achiziție, ea fiind oprită din cauza faptului că în adăpostul de câini nu mai era nici un loc disponibil.

Administrația locală a luat această decizie ținând cont de numărul mare de solicitări venite de la cetăteni în legatură cu prezența câinilor agresivi pe străzile orașului şi de numărul mare de cazuri de persoane muşcate. Capturarea și încărcarea câinilor fără stăpân în autovehicule se va face cu respectarea tuturor prevederilor legale. În vechea achiziție se specifica că, se vor captura toți câinii de pe domeniul public al Municipiulul Constanţa (străzi, alei, parcuri, maluri de apă, etc.), respectiv acei câini care circulă liberi, fără insoţitor, în locuri publice. Acum în noul caiet de sarcini se stipulează că operațiunea de capturare a câinilor se va realiza pe baza reclamațiilor scrise ale persoanelor fizice sau juridice, înregistrate la Primăria Constanța sau în urma apelurilor la 112, în cazul în care o persoană este mușcată pe stradă de un câine fără stăpân.

Valoarea estimată pentru această achiziție este de 1.134.912,00 lei fără TVA.Toți cei interesați pot depune oferte până la data de 11.01.2021 și vor trimite în original la Primăria Municipiului Constanța, Bd-ul Tomis, nr. 51, în atenția Serviciului achiziții publice sau prin prin e-mail pe adresa figan.mihai@primaria-constanta.ro.

Amintim că vechea administrație locală a vrut să scape de „Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân“. În luna august a acestui an, vechea administrație locală, avea în plan realizarea unei achiziții de “Servicii de consultanță privind întocmire studiu de fundamentare în vederea stabilirii oportunității concesionării serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța”. Mai exact se solicita opinia prestatorilor de servicii de consultanță în privința condițiilor elaborării studiului de fundamentare pentru stabilirea oportunității concesionării serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente, în vederea determinării valorii estimate a achiziției. Acum noua administrație locală a decis că este nevoie totuși de acest serviciu.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.