Primarul Constanței este sigur că Sala Polivalentă va fi gata în 2022, chiar dacă a fost chemat în instanță pentru acest proiect: iată firul poveștii

0
534

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, aleşii locali au aprobat proiectul privind “Lucrări de demolare a unor active amplasate pe amplasamentul obiectivului de investiţii Sala sport Polivalentă 5000 locuri zona Badea Cărţan, inclusiv proiectarea”. Astfel, după aceste demolări va începe construcția propriu-zisă, iar primarul Constanței este sigur că în 2022 Sala Polivalentă cu 5000 de locuri va fi gata, deși este cunoscut faptul că de-a lungul timpului acest proiect a avut mai multe piedici.

Într-o declarație acordată Focus Press, edilul Constanței a explicat care au fost problemele ce au condus la întârzirea lucrărilor cu aproape doi ani. El a menționat că în momentul de față au fost obținute toate avizele și aprobările și că lucrările se află în linie dreaptă.

Proiectul este în linie dreaptă acum pentru că am obținut absolut toate aprobările și toate avizele. Situația e foarte clară din punctul nostru de vedere. În momentul în care am început lucrurile, în 2019, spre final, am văzut că a apărut un auto-declarat proprietar acolo. La noi apăreau în evidențe doar proprietatea municipiului asupra terenurilor, iar asupra activelor – o întreprindere, este vorba de fosta Somaco SA. Ei au spus că nu este nici o problemă și să mergem mai departe cu proiectul. Când s-a terminat licitația, noi am eliberat certificat de urbanism pentru demolare și am dat anunțuri publice că ne apucăm de proiect. În acel moment s-a trezit un domn și a spus că terenul îi aparține lui. Vorbim despre un om care pretinde că are ceva fără să prezinte înscrisuri. Din acel moment eu am făcut o analiză și am observant că nimeni altcineva nu are acest drept la teren. Nimeni nu va câștiga nimic de acolo, poate doar sancțiuni”, a declarat, pentru Focus Press, primarul Decebal Făgădău. Totodată, acesta a menționat că este sigur că în anul 2022 Sala Polivalentă va fi gata.

În ceea ce privește lucrările de demolare acestea vor fi evectuate de o firmă din Cluj. Valoarea totală estimativă conform devizului general este 306.200,35 lei fără TVA, respectiv 364.359,42 lei cu TVA, iar demolările vor dura aproximativ două luni.

Asociația Club Sportiv Metalul Constanța a solicitat în instanță sistarea lucrărilor

Asociația Club Sportiv Metalul Constanța a chemat în judecată Primăria Constanța, Consiliul Local și Primarul municipiului Constanța, printr-o ordonanță președințială de sistare lucrări, pe contencios administrativ, cu privire la construirea Sălii Polivalente pe terenul folosit de clubul respectiv. Un prim termen de judecată va avea loc pe 18 august.

Sala Polivalentă, proiect de referință pentru Constanța

Sala Polivalentă din Constanța, construită în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții, la care se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat, etc. Sala va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP). 

Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial”, se mai arată în comunicat.

Proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale – n.r.), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement. Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.