Primarul Constanței își dorește ca ședințele Consiliului Local să se desfășoare tot on-line

1
351
Ședință on-line Consiliul Local Constanța. Captură video: YouTube/ Primăria Constanța

Continuă demersul pentru organizarea ședințelor Consiliului Local Constanța, în format online. Municipalitatea a achiziționat, recent, serviciul de prelungire de subscripție anuală pentru sistemul de organizare a ședințelor online. Valoarea achiziției este de 4.750 lei, fără TVA, adică 5.652 lei, cu TVA (1.139 euro). Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța nu este vorba doar despre organizarea ședințelor Consiliului Local, ci și despre alte ședințe organizate la nivelul instituției. 

De acest serviciu se va ocupa o firmă din județul Timiș. ITPS SRL, cu sediul în satul Ghiroda din județul Timiș, a fost înființată în anul 2005. Aceasta se ocupă de activități de consultanță în tehnologia informației. Administratori sunt Antoniu Vicent Dusnoki și Gabriel Cristian Leoveanu. Romulus Lucaciu este asociat majoritar, alături de cei doi. În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 23.586.275 de lei, un profit net de 2.130.599 de lei și 20 de angajați, potrivit listafirme.ro.

Societatea a încheiat un contract și cu Primăria Timișoara. Pe 3 martie 2023, instituția a semnat contractul pentru servicii de întreținere administrare și dezvoltare a rețelei de date/voce ce deservește Primăria Municipiului Timișoara inclusiv furnizarea , instalarea și configurarea echipamentelor și/sau înlocuirea celor defecte cu altele noi.

De altfel, pe site-ul firmei, la secțiunea „Referințe“, apare și o recomandare din partea Primăriei Timișoara.

ITPS este o firmă pe care te poți baza. Știu asta pentru că avem o colaborare foarte bună de peste zece ani. Îi recomandă promptitudinea și profesionalismul. Nu cred că aș avea ceva de adăugat“, spune Ionel Marascu, consilier în Biroul Servicii Suport al administrației locale din Timișoara.

Reamintim faptul că ședințele Consiliului Local Constanța se desfășoară în format on-line. Anul trecut, în cadrul ședinței ordinare din 29 iunie, primarul Chițac susținea că, dacă tot vorbim de digitalizare, nu există niciun impediment ca ședințele să fie on-line. „Când le putem face fizic, când veți decide să le facem fizic sau vom decide la un moment dat, asta este altceva. Niciodată nu am spus că, în afara consilierilor USR, toată lumea vrea să fie în format on-line“, preciza primarul Vergil Chițac.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.