Primarul Constanței nu a mai dorit supraimpozitarea a șase clădiri neîngrijite din centrul orașului

0
718
Strada Cuza Vodă

Deși tot el propusese supraimpozitarea cu 300 sau 400% a mai multor imobile din centrul orașului, din cauza stării lor de degradare, primarul Vergil Chițac a retras de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local respectivele proiecte de hotărâre.

În debutul ședinței Consiliului Local Constanța de vineri, 29 octombrie a.c., primarul Vergil Chițac a retras de pe ordinea de zi șase proiecte de hotărâre ce vizau supraimpozitarea unor imobile neîngrijite din centrul orașului, proiecte pe care chiar el le inițiase anterior.

Este vorba de imobile de pe străzile Ștefan cel Mare nr. 112 (300%), Aristide Karatzali nr. 8 (400%) și Vasile Alecsandri nr. 14 (400%).

Nici Aries Logistics SRL nu și-ar fi îngrijit clădirea de pe strada Remus Opreanu nr. 1, așa că edilul-șef propunea supraimpozitarea cu 300%. Unicul asociat al societății comerciale din Constanța, ce are ca principal domeniu de activitate „alte activități anexe transportului“ este Adrian Popescu, un cunoscut om de afaceri din Portul Constanța.

Celelalte proiecte vizau clădirile francezului David Nicolas Joseph Andre Coyne și ale firmelor sale, Financiere Black Sea și Financiere Les Lumieres.

Financiere Black Sea deține clădirea de patrimoniu, din 1906, de pe strada Cuza Vodă numărul 30, unde inițial voia să amenajeze un muzeu digital, iar mai apoi un centru de recreere și distracție.

Cealaltă societate comercială a cetățeanului francez Coyne, Financiere Les Lumieres, deține terenul pe care fost construit fostul Hotel Continental, în inima Constanței, dar și o clădire pe strada Plevnei numărul 2. Și pentru aceasta primarul Constanței propunea supraimpozitarea cu 300%.

Toate cele șase proiecte de hotărâre au fost retrase de către edilul-șef deoarece unii dintre ei au demarat, deja, demersurile pentru repararea clădirilor.

„Din informațiile noastre, care s-au și verificat, în anumite situații nu a fost o legătură foarte bună între Poliția Locală și cei de la Serviciul Public de Impozite și Taxe, în sensul în care există oameni care deja au început să facă demersurile pentru a-și repara aceste clădiri și iată că apar aici în mod nedrept, pentru a fi supraimpozitați.

La următoarea ședință le vom reintroduce numai pe cele care, într-adevăr, trebuie supraimpozitate, în sensul în care timp de șase luni de la constatarea deteriorării și după ce a fost notificat, proprietarul nu a întreprins nicio măsură, absolut nicio măsură, nici măcar un certificat de urbanism, care reprezintă începutul, pentru a remedia situația“, a explicat primarul Vergil Chițac.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.