VIDEO. Primarul Constanței susține, în continuare, licitația pentru locurile din parcările rezidențiale

0
253

Conform Regulamentului parcărilor propus de noua administrație locală, aflat iar în consultare publică, pentru locurile din parcările rezidențiale, dacă vor exista prea multe cereri, se vor organiza licitații. Primarul Vergil Chițac susține, în continuare, această idee.

Deși propunerea de a organiza licitații pentru atribuirea locurilor din parcările rezidențiale, atunci când există o cerere mai mare decât numărul acestora, a creat multe nemulțumiri în rândul constănțenilor, primarul Constanței susține, în continuare, această idee.

Rămâne de văzut ce amendamente vor aduce și consilierii locali regulamentului aflat iar în consultare publică și dacă va fi aprobată și această propunere.

„Discuția vizavi de parcările rezidențiale, privind tot ce înseamnă licitația, care este prevăzută în Politica de parcare aprobată în 2019 de Consiliul Local, modul în care se va face, când se va face licitație, acesta este un lucru pe care îl vom stabili. Nu mă puneți pe mine să mă antepronunț. Lăsați dezbaterea publică să se desfășoare!“, a declarat miercuri, 3 martie a.c., Vergil Chițac.

Cu privire la faptul că această propunere, odată implementată, va crea conflicte sociale, scandaluri între vecini, ostilizarea locatarilor, primarul a precizat că orice decizii va lua, administrația locală sigur va nemulțumi pe cineva.

„Situația este atât de complexă, încât orice cale am lua, vom nemulți pe cineva. Să fim onești noi cu noi înșine. Vom putea să mulțumim pe toată lumea?

La o lacună de 120.000 de locuri de parcare în orașul ăsta și în fiecare an, din cauza faptului că nu s-au luat măsuri, a crescut cu 5.000 de autoturisme numărul acesta, credeți că în acest context vom putea mulțumi pe toată lumea?

Oriunde mergem în Constanța ni se pare că suntem într-un bazar de mașini“, a mai spus primarul Constanței.

Reamintim că directorul executiv al Direcției Gestionare Servicii Publice, Horia Constantinescu, a declarat în cadrul ultimei ședințe a Comisiei de specialitate nr. 3 a Consiliului Local Constanța, că s-a propus organizarea acestor licitații și pentru a putea scăpa de mituirea angajaților Primăriei, de șpagă: „Până acum am funcționat pe principiul primul venit, primul servit. Dacă un funcționar din Primărie ține 50 de numere de înregistrare goale, cum stabilim care e primul venit, primul servit? În felul acesta scăpăm de șpagă: vrei loc de parcare, licitezi și îl obții“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.