VIDEO. Chițac: „Nu se vor închide magazine, doar anumite alimente nu se vor mai putea vinde în Mamaia“

1
10889

Primarul Vergil Chițac a declarat, miercuri, că în aprilie a.c. va fi gata Regulamentul magazinelor din Mamaia, iar apoi acesta va intra în consultare publică.

Patronii magazinelor alimentare din Mamaia au primit, la sfârşitul săptămânii trecute, înştiinţări conform cărora trebuie să respecte Hotărârea de Guvern nr. 559/14.06.2001, privind unele măsuri de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare în staţiunile turistice. Conform hotărârii din 2001, aceștia nu au voie să comercializeze mezeluri şi alte asemenea produse alimentare, care fac concurenţă restaurantelor din staţiune.

Bineînțeles că patronii magazinelor alimentare s-au arătat nemulțumiți de notificările primite și au transmis Primăriei că le este încălcat dreptul muncă și au cerut sprijinul administrației locale pentru a putea desfășura, în continuare, activitatea economică reglementată prin codurile CAEN 4711, 4719.

Solicităm un sprijin legal din partea dumneavoastră, pentru a ne putea desfășura activitățile mai sus menționate, deoarece considerăm că acest H.G. 559/2001 nu mai este de actualitate pentru stațiunea Mamaia (acest lucru se întâmplă doar în stațiunea Mamaia, nu în întreaga țară), deoarece din anul 2007 stațiunea Mamaia a suferit o transformare continuă, construindu-se un număr mare de locuințe individuale, practic devenind un cartier al orașului Constanța“, au transmis proprietarii de magazine din Mamaia.

Menționăm că, potrivit H.G. nr. 559/2001, „comercializarea în staţiunile turistice a alimentelor, respectiv a preparatelor şi semipreparatelor din carne, lapte, ouă, a produselor de panificație, de patiserie şi de cofetărie, precum şi a băuturilor alcoolice, băuturilor nealcoolice, calde şi reci, este permisă numai în structurile de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică clasificate şi în unităţile specializate“.

Miercuri, 3 martie a.c., primarul Vergil Chițac a declarat că Regulamentul privind funcționarea magazinelor din Mamaia va fi gata în aprilie, iar apoi acesta va intra în consultare publică.

„Nu se vor închide magazine, doar anumite alimente nu se vor mai putea vinde în Mamaia.

Nu pot să vă dau alte amănunte, lăsați-ne să luăm o decizie. Nu pot să mă antepronunț cu privire la o decizie care acum este în procesare.  

În Primăria Constanța deciziile sunt supuse unui proces normal: se pornește de la direcția responsabilă, se fac grupuri de lucru, se analizează, la mine ajung în faza finală, analizez și eu, după care vă comunic.

Mi se pare de bun simț să nu mai vindem salam în Mamaia pe timp de vară. (…)

Din punctul meu de vedere, construcțiile acelea aberente care s-au întâmplat acolo nu au fost de bun augur. Deci, din perspectiva serviciilor turistice, fosta administrație locală nu și-a făcut datoria cu privire la stațiunea Mamaia. Cum la fel de bine nu îi înțeleg pe cei care au fost operatori în turism și care au avut hoteluri de ce au acceptat așa ceva. Pentru că ei aveau o voce. În fond, ce s-a întâmplat acolo a contravenit intereselor lor“, a declarat Vergil Chițac.

Cu privire la faptul că amenzile prevăzute în Hotărârea de Guvern din 2001 sunt foarte mici, între 80 și 100 de lei, așa că proprietarii magazinelor ar putea să ignore în continuare această hotărâre din acest motiv, primarul Constanței consideră că „nu este important ce cred eu, dacă agenții economici vor ține sau nu cont de aceste somații de vreme ce amenzile sunt foarte mici“.

V.I.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Chitac e prost cu acte in regula, l am votat pe idiotul asta impotriva lui fagadau, nu ca l am crezut capabil de ceva….se pare ca m am inselat, e mai rau si mai dobitoc ca fagadau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.