Primarul din Hârșova are mai multe proiecte pentru 2021. Cel mai important: reţeaua de gaze

2
1012

La Hârșova continuă proiectele și în 2021. Primarul Viorel Ionescu și-a stabilit deja prioritățile pentru acest an, iar primul proiect important și de anvergură este rețeaua de gaze. Pe lângă acesta administrația locală dorește să depună proiecte și pentru infrastrucură, educație și sănătate.

În ullțimii patru ani, la Hârșova calitatea vieții cetășenilor s-a îmbunătățit. În oraș există un sistem de supraveghere video, la Spitalul Orășenesc au fost făcute mai multe investiții și au fost asfaltate mai multe străzi. Dar cum lucrurile trebuie să continue, Viorel Ionescu, are deja stabilită agenda de proiecte pentru acest an.

„Proiectul de racordare la rețeaua de gaze este primordial și 2021 și 2022 și probabil 2023 și până când se va finaliza va fi proiectul principal pentru mine. Noi am lucrat la el și acum nu prea mai ține de noi. Trebuie să luăm legătura cu cei de la Transgaz pentru că noi degeaba facem rețeaua internă dacă distribuitorul nu îmi aduce gazele. În altă oridine de idei, mi-am stabilit ca primul proiect pe care vreau să îl depun în acest an să fie pentru extinderea, monitorizarea rețelei video a orașului Hârșova. Consider că acest lucru este necesar pentru a combate acțiunile antisociale și pentru o siguranță mai ridicată a cetățenilor”, a declarat primarul orașului.

De asemenea, acesta a mai precizat că în domeniul sănătății momentan nu mai sunt necesare investiții, însă în funcție de ce axe de finanțare se vor deschide va vedea dacă mai depune și alte proiecte. În ceea ce privește educația, acesta are în plan reabilitarea a două unități școlare.

„Pe partea de sănătate suntem destul de bine. Urmează să fiu chemat zilele acestea să semnez contractul pentru dotarea secției ATI, contract de 4,6 milioane de euro. Pe parte de educație am depus un proiect pe fonduri europene de reabilitare a Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” și suntem în faza de evaluare. Când se vor deschide axele vreau să mai depun un proiect privind eficiența energetică a Școlii Gimnaziale Nr.1 și a Grădiniței Prichindel”, a mai adăugat edilul.

Totodată, pe pardea de infrastructură în ultimii patru ani au fost asfaltați 10 km, aproape toate străzile din Hârșova și ar mai fi necesar un proiect pentru reabilitarea câtorva străzi.

„Ca infrastructură intenționez să accesez fonduri pentru un proiect de asfaltare de 10 km, având în vedere că avem deja 10 km asfaltați. Nevoia orașului în momentul de față nu este de 10 km, mai avem vreo 2 km la Vadu Oii și încă vreo două străzi neasfaltate în Hârșova. Diferența până la 10 km va fi pentru străzi asfaltate, dar cu uzură destul de asfaltată”, a încheiat Viorel Ionescu.

Mihaela GIUGLEA

2 COMENTARII

  1. Felicitari pt reusitele de pana acum!Este bine ca aveti proiecte dle Primar pt 2012! Chiar normal, firesc pt ca ati fost ales pe baza programului indrazet prezentat pe care trebuie sa il finalizati ca sa nu inselati asteptarile sustinatorilor si sa nu obositi chiar din primul an de nou mandat.Nu uitati de proiectele in derulare, ca sa nu riscati sa incepeti prea multe, si sa iesiti la pensie de la primarie, tot initiind proiecte.Nu asteptati sa vina TRANSGAZ-ul la Harsova de dragul harsovenilor, dvs trebuie sa le tociti pragurile pt reusita proiectului.Infrastructura mai poate fi imbunatatita ca sa fiti si pe placul celor din zonele marginase ale orasului care platesc taxe si impozite cot la cot cu cei din zonele centrale.Succes in toate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.