Comuna Costineşti s-a umplut din nou de câini. Primarul spune că sunt aduşi din alte localităţi

0
576

Problema câinilor fără stăpân este o problemă de actualitate, iar la nivelul județului Constanța, în toate unitățile administrativ teritoriale edilii se confruntă cu această situație, iar deși patrupezii sunt sterilizați, uneori sunt aduși alții, din alte zone şi abandonaţi.  

Cu o astfel de situație se confruntă și primarul Dumitru Jeanu din comuna Costinești, care spune că, deşi au fost sterilizați peste 300 de câini fără stăpân de puțin timp, parcă s-au înmulțit din nou.

O femeie a postat pe o rețea de socializare că pe strada Pescarului din comună sunt peste 16 câini fără stăpân, fapt care o îngrijorează peste măsură.

Contactat de Focus Press, primarul Dumitru Jeanu a declarat că a luat la cunoştinţă situaţia, dar roagă toți locuitorii din Costinești să facă sesizări scrise către administrație publică locală și atfel va avea o evidență clară a cățeilor lăsați pe străzi.

Ba mai mult, acesta este absolut convins că acei câini sunt aduși de alte persoane în comună și, prin urmare, are în plan să monteze camere de supraveghere pentru a avea un control strict asupra acestei situații. Totodată, edilul îi asigură pe cetăţeni că va semna în curând un contract cu o firmă care va prelua acei câini și îi va da spre adopție organizațiilor din străinătate:

„Eu chiar i-am sfătuit pe locuitorii din comună, referitor la câinii fără stăpân, să facă sesizări. Sunt mai tot timpul câini aduși, pentru că au fost sterilizați peste 300 de câini fără stăpân la nivelul comunei Costinești. La următoarea ședință de Consiliu Local se va semna un contract, în urma bugetului, am și discutat cu consilierii, și o firmă îi va prelua și îi va da dpre adopție în străinătate. Aici sunt și iubitori de câini, care din păcate nu îi iau, ci doar vorbesc despre situația câinilor. Ca să fii iubitor de câini, trebuie să fie declarați ca să te poți ocupa de aceștia. Acești câini sunt aduși pentru că, după cum vă spuneam, noi am sterilizat peste 300 de câini, majoritatea au crotalii la urechi. În acest sens am avut discuții referitoare la extinderea camerelor de supraveghere, pentru că sunt aduși pe căile neoficiale, drumurile ”negre”, vom mai monta alte șase camere spre drumurile ce duc la Tuzla, 23 August. Noi avem deja un sistem de 45 de camere, dar vrem să vedem exact cine aduce câinii, să avem un control mai strict. Din păcate, acum nu avem banii necesari, dar vom găsi o soluție cât mai repede. În acest sens fac un apel către cetățeni să facă sesizări, să aducă la conștiința noastră aceste probleme”, a spus primarul Dumitru Jeanu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.