Primarul Florin Chelaru a semnat contractul de execuție pentru modernizarea Casei de Cultură din Năvodari: se vor construi noi săli de spectacole!

1
97

Primarul Florin Chelaru a semnat vineri, 23 iulie a.c., contractul de execuție pentru modernizarea Casei de Cultură din Năvodari. Proiectul este în valoare de 5 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene.

Din momentul de față, constructorul are timp 2 luni să prezinte proiectul tehnic, timp în care administraţia locală va elibera clădirea. După această perioadă, vor începe lucrările de execuție. Implementarea proiectului presupune finalizarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Casei de Cultură din centrul orașului pentru a asigura o serie de noi funcțiuni, toate utile pentru cetățenii orașului Năvodari, dar și pentru copii.

Prin lucrările executate se vor construi noi săli de spectacole; sală de dans; sală repetiții teatru; sală științe ale naturii; sală de pictură; sală de lucru manual; sală ceramică; sală fotografie/film; sală navomodele; sală canto; club de informatică; sală limbi străine; sală de expoziție; sală activități cerc copii; bibliotecă, sală de conferință și sală de ședințe.

“Lucrările de modernizare vor cuprinde și sala mare de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi moderne, înlocuirea lambriului de lemn, refacerea pardoselii existente și podina de lemn a scenei, montarea elementelor constructive pentru o mai bună acustică concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, sanitare, electrice sau de iluminat ș.a. La exterior, se va reface tencuiala decorativă în întregime conferind o nouă imagine Casei de Cultură, păstrându-se totuși zonele din piatra naturală, urmând ca acestea să fie înlocuite pe zonele degradate“, a declarat primarul Florin Chelaru.

A.V.

1 COMENTARIU

  1. Sunt curios cand va fi facuta si cea din Constanta.

    Desi stadiul depresiv in care se afla acum este totusi cumva reprezentativ pentru nivelul cultural al Constantei, asa ca nu ma astept sa se schimbe prea curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.