Primarul Reșit Taner: „Lucrările de apă și canalizare sunt la un pas de finalizare. Luna viitoare semnăm pentru asfaltare“

0
767


Reșit Taner, primarul din Tuzla, a vorbit, în cadrul unui interviu Focus Press, despre proiectele pe care administrația locală le implementează în comună.

Edilul a explicat că lucrările lucrările pentru rețelele de apă și canalizate sunt finalizate în procent de 99% și urmează ca RAJA să aducă infrastructura la starea inițială.

De doi ani de zile, în Tuzla se lucrează, este un disconfort. Avem canalizările și aducțiune apă, sperăm ca în această toamnă să se încheie aceste lucrări, sunt lucrări RAJA. Lucrările 99% sunt gata, dar trebuie adusă la forma inițială infrastructura“, ne-a declarat Reșit Taner, primarul comunei Tuzla.

Edilul a declarat că, pentru lucrările de asfaltare a străzilor, a fost aprobat și un proiect în cadrul Planului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“ și, cel mai probabil, luna viitoare va fi semnat contractul de finanțare. Iar din alte surse de finanțare vor fi asfaltate mai multe străzi din localitate.

„Alte proiecte pe care le avem, de exemplu, prin Proiectul Național de Investiții «Anghel Saligny”», cel târziu până pe 15 iunie vom semna contractul, care inițial însuma 23 de milioane de lei, dar din care noi am primit finanțare de 13 milioane de lei, pentru asfaltarea a 24 de străzi, adică 6,8 kilometri. Vorbim despre toate străzile care conduc spre Drumul Național DN39. Ne aflăm în lucru la încă un proiect de asfaltare, pentru alți 10 kilometri de străzi“, a explicat edilul-șef.

Reamintim că Primăria Comunei Tuzla a solicitat, la începutul lunii martie 2022, acordul de mediu pentru asfaltarea mai multor străzi. Ulterior, administrația locală a depus, la instituția abilitată de mediu, și memoriul de prezentare al obiectivului de investiții finanțat prin PNI „Anghel Saligny“, în vederea obținerii avizelor necesare.

Prin proiect se propune refacerea sistemului rutier prin: profile transversale, elemente pentru colectarea și evacuarea apelor pluvialeÎn funcție de specificul, necesitățile și caracteristicile tehnice adoptate pentru fiecare obiect în parte, se va asigura racordarea elementelor de scurgere a apelor pluviale atât transversal, cât și lateral, astfel încât să nu fie împiedicată scurgerea apelor colectate.

Totodată, se propune amenajarea acceselor auto pentru proprietăți. Ele se vor realiza prin coborârea bordurilor în zona acestora. Accesele auto sunt necesare pentru asigurarea continuității scurgerii apelor pluviale colectate de elementele de scurgere proiectate lateral drumurilor analizate.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.