Vila Dalas este scoasă la vânzare, pentru o sumă de peste 2 milioane de euro

0
2270

Splendida clădire situată la intersecția Bulevardului Ferdinand cu strada Atelierelor din municipiul Constanța este scoasă la vânzare pe un site de specialitate, la suma de 2,1 milioane de euro, fără TVA. În urmă cu mai mulți ani, proprietarii imobilului, familia Done, solicita certificat de urbanism pentru demolarea acesteia, însă constănțenii s-au opus, semnând o petiție în acest sens.

Vila Dalas nu este clasată drept monument istoric. Clădirea a fost construită la începutul anilor 1900, în stil neoromânesc, fiind în prezent deținută de către SC Complex Astoria SRL, prin administrator Maria Done. A fost dobândită prin act de vânzare-cumpărare de la numiții Maria Constanța Panaitide și Felicia Stoenescu, care au intrat în posesia clădirii prin procedură de retrocedare. Până în anul 2005, vila a fost sediul Alianței Franceze, dar și al unei grădinițe.

În 2021, proprietarii clădirii, prin societatea Complex Astoria SRL, au fost somați, prin adresa nr. 26.104/9.02.2021, ca în termen 30 de zile să întreprindă măsurile necesare cu privire la punerea în siguranță a acesteia, măcar prin acoperirea cu plasă a imobilului aflat în stare de degradare. Firma a fost amendată de Primăria Municipiului Constanța, de-a lungul anilor, pentru starea precară în care se află clădirea.

Pe site-ul imobiliar este notat faptul că vila are două etaje, cu amprentă la sol de 167 mp, și se vinde împreună cu un teren de 1.033 mp.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.