Primarul Ștefan Ilie anunță audit și restructurare în societățile și direcțiile cu capital public din municipiul Tulcea

0
187
Întâlnire între primarul Ștefan Ilie și reprezentanții sindicatelor. FOTO Primăria Tulcea

La sfârșitul celei de-a doua săptămâni a lunii februarie, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, alături de alți reprezentanți ai administrației publice locale au participat la o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din societățile și direcțiile cu capital public: STP, Energoterm, Aquaserv, Servicii Publice, DIAP. Primarul a descoperit astfel mai multe găuri negre cauzate de abateri și incompetență în administrarea acestor operatori de servicii.

Aparatele de conducere sunt supradimensionate, iar membrii acestora beneficiază de salarii uriașe, a concluzionat în urma discuțiilor cu sindicaliștii, primarul Ștefan Ilie. De vină sunt, spune acesta, și membrii Consiliilor de Administrație care tolerează un management catastrofal și încasează indemnizații consistente pentru participarea la ședințe.

„O mare parte din bugetul local este direcționat către subvenționarea acestor societăți. Sunt discrepanțe foarte mari între salariile directorilor și cele ale muncitorilor. Numărul celor din birouri trebuie să scadă, iar personalul care într-adevăr muncește să fie suficient și să dispună de utilajele și dotările necesare unor servicii de calitate. Vom face publice salariile personalului din conducere. La toate aceste societăți se impun operațiuni de audit și restructurare. Am hotărât ca ședințele Consiliilor de Administrație să se țină obligatoriu cu participarea membrilor sindicatelor. Dorim să colaborăm, de aceea vom avea întâlniri periodice cu scopul de a găsi soluții pentru angajați și buna gestiune a societăților. Calitatea serviciilor publice trebuie să se regăsească în confortul cetățenilor“, a declarat Ștefan Ilie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.