Primarul va trebui să solicite consilierilor locali recuperarea unor terenuri de la unii cetățeni de onoare ai Constanței

0
615

Prefectura Constanța a notificat Primăria cu privire la necesitatea abrogării unor alte hotărâri ale Consiliului Local, din vechiul mandat. Astfel, unii cetățeni de onoare vor pierde terenurile pe care le-au primit.

Pe 21 septembrie 2020, vechiul Consiliu Local Constanța a aprobat douăsprezece proiecte de hotărâri inițiate de fostul primar Decebal Făgădău, pentru atribuirea în proprietate a unor terenuri mai multor cetățeni de onoare ai municipiului: Elena Frîncu, Elisabeta Samara, Ilie Floroiu, Adrian Bavaru, Victor Ciupină, Andrei Pavel, Niculae Ștefan, Horia Tecău, Anaid Tavitian, Daniela Sofronie, Alexandru Mereuță și Elena Ploscaru. Nume cunoscute din lumea culturală și sportivă a orașului. Terenurile aveau o suprafață între 400 și 500mp și erau situate în Faleză Nord, Km5 și Inel I.

Astfel, Elena Frîncu a primit 500mp în strada Prelungirea Bucovinei, Elisabeta Samara – 500mp în strada Aleea Voinicului, Ilie Floroiu – 500mp în strada Salonic FN, prof.univ.dr. Adrian Bavaru – 481mp în Prelungirea Bucovinei, prof.univ.dr. Victor Ciupină – 481mp în Prelungirea Bucovinei, Andrei Pavel – 441mp în strada Govora, Niculae Ștefan – 400mp în strada Amalia, Horia Tecău – 449mp în strada Govora, Anaid Tavitian – 400mp în strada Amalia, Daniela Sofronie – 400mp în strada Amalia, Elena Ploscaru – 400mp în strada Amalia.

Însă, o parte dintre aceste terenuri se află pe faleza litoralului românesc, care este un bun public de interes național, aflat în proprietatea Statului Român, fiind intabulate ilegal de către Primăria Constanța. Așa că, la acea vreme, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral a sesizat Prefectura Constanța, cu privire la ilegalitatea hotărârilor aprobate de Consiliul Local, și instanța de judecată, pentru revendicarea terenurilor proprietate publică a statului. Este vorba de terenurile atribuite cetățenilor de onoare Elena Frâncu, Ilie Floroiu, Adrian Bavaru, Victor Ciupină și Alexandru Mereuță (marele actor constănțean a decedat, însă).

Prefectura Constanța a analizat hotărârile contestate de A.B.A.D.L. și a solicitat Primăriei anularea acestora, lucru confirmat de primarul Vergil Chițac în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de vineri, 23 aprilie a.c.

„Prefectul ne-a notificat în multe alte situații, care vor apărea în ședințele următoare, pentru chestiuni făcute de vechea administrație locală.

De exemplu, sunt numeroase cazuri prin care, dintr-un elan așa electoral, înainte de alegeri, vechea administrației a atribut personalităților Constanței declarate cetățeni de onoare terenuri care nu le aparțineau și care nu aparțineau nici Municipalității. Iar prefectul ne-a notificat, acum, să abrogăm aceste hotărâri ale vechiului Consiliu Local“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.