Primarul Vasile Delicoti promite patru proiecte mari de infrastructură realizate în următorul mandat

0
174

În urma alegerilor locale din 27.09.2020, P.N.L.-istul Vasile Delicoti a obținut un nou mandat în fruntea comunei Poarta Albă. Edilul-șef promite să finalizeze asfaltarea tuturor străzilor din localitate, să introducă gaze, să construiască podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră și pasarela care leagă noul cartier de localitate.

Alegerile locale din 27.09.2020 s-au derulat în liniște în comuna Poarta Albă, în ziua votului nu au fost evenimente, incidente, nu au fost contestații sau suspiciuni de fraudă. Edilul în funcție a mai obținut un mandat și majoritate în Consiliul Local.  

„Campania electorală nu a fost așa cum mă așteptăm, fiind mai mulți contracandidați mă așteptam să vină fiecare cu proiecte, fiecare să vină cu ceva nou, cu propuneri noi pentru localitate. Majoritatea contracandidaților au preluat proiectele mele, care sunt în implementare, și și le-au propus ca viitoare proiecte pentru oferta lor de guvernare locală și au venit doar cu niște adăugiri, de genul pubele, bănci, floricele, lucrurile pe care orice funcționar din Primărie le-ar putea face. Eu am mers pe parte de investiții, investiții mari care sunt necesare pentru dezvoltarea localității și pentru confortul cetățeanului din localitate“, a declarat primarul Vasile Delicoti în cadrul interviurilor Focus Press.

„P.N.L. și eu am obținut peste 54%, avem majoritate în Consiliul Local, este un procent bun. (…) Cetățenii din Poarta Albă au demonstrat că sunt niște oameni raționali și le mulțumesc foarte mult că au avut încredere în mine în continuare și mi-au acordat votul și pentru cel de-a patrulea mandat, astfel încât proiectele pe care le avem în implementare să le finalizăm, pentru că localitatea, la peste 30 de ani dup Revoluție, nu își mai permite experimente. Oamenii au înțeles că nu ne mai permitem să pierdem patru ani să facem experimente“, a precizat Delicoti.  

În prezent, în comuna Poarta Albă se construiește o creșă, urmează finalizarea extinderii și reabilitării unui corp de clădire unde funcționează Școala Generală nr. 1, Liceul Agricol este în plină renovare, unde se investesc peste un milion de euro.

Iar în următorii patru ani, Vasile Delicoti promite să implementeze patru proiecte mari de infrastructură, motiv pentru care a și candidat din nou pentru Primăria Poarta Albă.

„Sunt foarte multe proiecte pe care le-am muncit, sunt proiecte gândite și muncite de mine, sunt conceptul meu și nu le pot lăsa. Dacă aș fi făcut în proporție de 90% din ce mi-am propus, probabil că nu aș mai fi fost tentat să candidez la Primărie, îmi găseam o altă soluție dacă voiam să continui să fac politică, poate mergeam către Parlament sau optam pentru orice altceva.

Dar n-am reușit, localitatea am luat-o de la zero și vreau să o las cu tot ce înseamnă infrastructură făcută, iar dacă ar fi venit altcineva ar fi fost foarte greu să implementeze aceste proiecte. Niciunul dintre contracandidații mei nu aveau un partid serios în spate, nu aveau experiență politică și adminstrativă și le-ar fi fost foarte greu. Patru ani de zile ar fi fost un experiment, ar fi fost timp pierdut și cu siguranță aceste proiecte necesare localității nu ar fi ajuns la maturitate. (…)

Am venit la Primărie dintr-o ambiție, sunt omul care nu pot să stau fără să construiesc, în fiecare an, deși contracandidații mei au spus că nu s-a făcut nimic patru ani, este total neadevărat. În fiecare an s-a construit în Poarta Albă, în fiecare an s-a făcut o investiție mare, am peste 24 de proiecte mari în doisprezece ani, sunt două proiecte pe an, proiecte mari, pentru că sunt și alte proiecte micuțe. (…)

Mergem în continuare cu proiectul de asfaltare, pentru a avea în maximum un an de zile toate străzile din comună asfaltate (după ce am introdus canalizarea) cu bani de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Sperăm să nu întâmpinăm greutăți în alocarea de fonduri pentru acest proiect, sper ca pandemia să nu afecteze bugetul foarte mult și să putem finaliza această investiție. (…) Sunt și eu nemulțumit de starea străzilor din localitate, e normal ca după ce ai făcut săpături la adâncimi de 3-4 m, plus toate branșamentele către locuințe, drumurile nu pot fi într-o stare bună. Vom realiza și acest proiect, vom finaliza asfaltarea și atunci sper ca cetățenii să aprecieze și să vadă exact ce s-a făcut în Poarta Albă. (…)

De aici încolo mai am cel puțin patru proiecte mari: asfaltare, rețeaua de gaze, podul peste Canal, pasarela care va lega cartierul Via de localitate“, a explicat primarul Vasile Delicoti.

Despre acestea, aflați mai multe în materialul video.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.