Primarul Vasile Simion de la Ghindărești, împreună cu un fost primar, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

0
431
Palatul de Justiţie

Primarul comunei Ghindărești, Vasile Simion, împreună cu fostul primar al aceleiași comune, Adrian Vartolomei, dar și încă două persoane, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța, pentru abuz în serviciu.

Dosarul acestora a fost trimis în instanță în luna iunie a acestui an, însă primarul Vasile Simion a contestat decizia luată în camera de consiliu, privind începerea judecății. Contestația a fost analizată de magistrații Tribunalului Constanța, iar joi, 29 octombrie, judecătorii au respins-o ca nefondată. Prin urmare, s-a dat undă verde începerii judecății pe fondul cauzei, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Hârșova.

De precizat că în acest dosar sunt patru inculpați, respectiv primarul Vasile Simion, fostul primar Adrian Vartolomei, plus încă două persoane, iar ca parte vătămată apare Boris Lintarov, un fost polițist, fiul unui alt fost primar al comunei Ghindărești, Ilie Lintarov.

Precizăm că Boris Lintarov a fost în atenția publicului în urmă cu nouă ani, atunci când l-a amenințat cu pistolul (deținut legal) pe un individ din Hârșova care l-a jignit în public și care i-a adresat expresii precum: ”gabor împuțit”, după cum declara, la vremea aceea, Boris Lintarov.

Revenind la speța de față, cei patru inculpați sunt acuzați de abuz în serviciu, în legătură cu unele terenuri.

Minuta instanței privind începerea judecății

Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 951/P/2016 din 06.12.2019 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind pe inculpaţii:S.V., pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, V.A. , pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, şi I.A. pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii S.V., V.A., O.G. şi I.A.”, se arată în încheierea de ședință.

De precizat că primarul Vasile Simion nu a dorit să ne spună punctul său de vedere în legătură cu acest dosar și cu acuzațiile care i se aduc. ”Mai bine să nu știți”, ne-a spus primarul, în urmă cu o lună, în momentul în care am dorit să aflăm prin telefon despre ce este vorba în această cauză. Dorim să îl informăm, pe această cale, pe primarul-inculpat, că informațiile sunt publice și se află, iar dacă un punct de vedere oficial a refuzat să ni-l ofere, a doua oară nu va mai avea această ocazie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.