Primarul Vergil Chițac va lua în calcul acordarea sporului solicitat de medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

0
394
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

În privința luptei contra pandemiei de coronavirus, noul edil-șef al Constanței învestit în funcție, Vergil Chițac, a precizat că va verifica dacă instituțiile aflate în administrarea Primăriei – școlile și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – dispun de toate materialele necesare și dacă respectă toate prevederile ordinelor de ministru. În plus, va lua în calcul acordarea sportului solicitat de medici.

Vergil Chițac, primarul Constanței învestit aseară în funcție, a declarat că primele sale acțiuni în lupta pentru combaterea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 în municipiu vizează instituțiile aflate în administrarea Primăriei, școlile și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Să vedem în ce măsură se respectă Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, și să vedem dacă au au tot ce le trebuie ca materiale necesare. În plus, știți că este o discuție care a apărut de ceva timp că medicii vor un spor. O să tratez cu maximă atenție lucrul ăsta, pentru că medicii sunt în prima linie, sunt obosiți, se expun la riscuri.

Eu le transmit constănțenilor că bătălia cu COVID-ul nu se duce în spitale. Bătălia cu COVID-ul se duce în societate și distanțarea, evitarea zonelor aglomerate, portul măștii și igiena elementară sunt cele patru chestiuni care fac diferența. Totul depinde de noi, de comportamentul nostru, trebuie să înțelegem că fiecare din noi are o responsabilitate față de semeni“, a precizat Vergil Chițac.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.