Primele doze de vaccin anti-COVID au intrat în România

0
260
Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România, la Vama Nădlac. Foto: DIGI24.RO

În cursul zilei de vineri, 25 decembrie a.c., au intrat în România primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 pe la Vama Nădlac. Vor fi preluate de acolo de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat dar și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care au plecat încă de joi seara, 24 decembrie către Arad.

Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade celsius, conform Digi24.ro

Primii care se vor vaccina vor fi medicii și asistentele medicale care vor primi injecția începând de duminică, 27 decembrie, când se dă startul oficial al campaniei de vaccinare în toată Uniunea Europeană. Amintim, în prima etapă va fi vaccinat personalul medical și personalul din centrele de bătrâni și copii.

În a doua etapă, poate primi vaccinul populația din grupele de risc, vârstnici și bolnavi cronici, precum și lucrătorii din domeniile esențiale. Apoi va demara vaccinarea populației generale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.