Raed Arafat: ”Nu riscăm sănătatea populației țării, vaccinul este aprobat de experți”

0
303
Foto: Profimedia Images

Raed Arafat, șeful DSU și medicul militar Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, asigură românii că vaccinul adus, vineri , 25 decembrie a.c., în România, nu prezintă riscuri din punct de vedere medical, el fiind aprobat de către experți în medicină, scrie stiripesurse.ro

„Prima persoana va fi din rândul personalului medical. O s-o aflați și o veți cunoaște când va fi vaccinata. Este firească si, dacă vreți, legitimă ezitarea, reticenta, a unora dintre cetățeni mai ales legată de faptul ca se va intensifica campania de vaccinare. Toate comunicările trebuie sa plece de la aceasta nevoie concreta in sfera tuturor categoriilor sociale”, a spus Arafat.

„Trebuie oferite informații științifice, dublate de probe, dovezi care să asigure o informare completa. Stim de platforma națională de informare, există pagina oficială de Facebook, de Youtube, un canal. Au fost oferite pliante și s-au expus in locuri frecventate mesaje. Ajungem cu mesajul nostru la fiecare cetățean”, spune Gheorghiță.

Următoarea tranșă se estimează ca veni pe 28 decembrie. „Nu suntem siguri. Săptămânal vor ajunge circa 140.000 – 150.000 de doze in România.

Rata de intenție de vaccinare nu reflecta refuzul. Mulți oameni au nevoie la acest moment de mai multe informații iar după ce vor afla detalii ar putea accepta si cei care acum refuză. Rata este la 30 40 la suta in rândul populației generale”, a mai spus Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.