Prinși în flagrant în timp ce furau catalizatoare de la mașinile parcate prin Medgidia

0
10193

Doi indivizi au fost prinși în flagrant, la Medgidia, în timp ce încercau să fure catalizatorul unui autoturism. În urma documentării activității infracționale a acestora, polițiștii au stabilit că cei doi ar fi autorii unor alte furturi de componente auto, prin demontarea acestora.

Nicolae Robert Țurcanu și Iulian Eugen Amaximoaie au fost prinși în flagrant, sâmbătă noapte, în timp ce încercau să demonteze catalizatorul unui autoturism marca Dacia Logan. Oamenii legii i-au identificat pe cei doi, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că ei sunt autorii a încă 3 furturi de componente auto, tot catalizatoare, pe care le-au demontat direct de pe mașini Dacia Logan și un Ford Focus.

De asemenea, polițiștii de la Medgidia au mai stabilit că Țurcanu și Amaximoaie sunt autorii altor 3 tentative de furt.

Cei doi au fost reținuți, inițial, pentru 24 de ore, după care, marți, au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Medgidia. Doar că instanța a respins propunerea de arestare, solicitată de procurori, mai ales că ordonanța de reținere deja expirase.

Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpaţii Ţ-N-R., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat şi A.I.E., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Constată încetate ordonanţele de reţinere nr. 629583/07.02.2021 emise faţă de inculpaţi de Poliţia Mun. Medgidia la data de 07.02.2021, orele 16:20 şi, respectiv, 17:00. Dispune luarea faţă de inculpaţii Ţ.N.R. şi A.I.E.a măsurii preventive a controlului judiciar, prevăzută de art. 211 C.proc.pen., pe o durată de 60 de zile, până la data de 08.04.2021 inclusiv”, se arată în decizia instanței de marți, 9 februarie, care poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.