Ministrul Energiei vrea modificarea ordinului ANRE prin care se fac regularizările la energie electrică

0
164

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că ordinul ANRE care reglementează cum se fac estimările de către distribuitorii de energie electrică trebuie modificat, după ce a povestit că a primit o factură la curentul electric de 972 de lei la un imobil al său unde nu locuiește nimeni, în condiţiile în care estimează un consum real în valoare de câteva zeci de lei.


Ministrul Energiei a povestit, marţi seară, că a primit la o adresă a sa, unde nu locuieşte nimeni de jumătate de an, o factură în valoare de 972 de lei pentru energie electrică, în condiţiile în care, conform estimării sale, factura pentru consumul real ar fi undeva în jurul sumei de 10-15 lei.


Acesta a subliniat de asemenea că în istoric consumul nu a fost mai mare de 200 de lei lunar, nici măcar în perioada de iarnă. “Săpând pe firul facturii, este o factură estimată de către distribuitor, care a trimis aceste cifre – pentru că trebuie să ştie toţi românii, orice român are un contract cu furnizorul, dar distribuţia, adică firele, contoarele, citirea acestora, estimările se fac de către distribuitor – în cazul meu au fost făcute de distribuitorii din această zonă şi s-au transmis către furnizor, care nu deţinea şi distribuţia. Şi am primit factura de 972 de lei”, a afirmat Virgil Popescu.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.