Prof.univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea: “Nu există sănătate fără sănătate mintală. Feriți-vă de persoane care vă transmit lucruri negative și, mai ales, odihniți-vă!”

0
46759

Feriți-vă de persoane care vă transmit lucruri negative și, mai ales, odihniți-vă, este îndemnul profesorului universitar dr. Alexandru Vlad Ciurea. Duminică, 10 octombrie a.c., oamenii au marcat la nivel mondial, Ziua Sănătății Mintale, pornind de la ideea că „nu există sănătate fără sănătate mintală”.

Criza COVID a dus la o deteriorare accelerată a mentalului colectiv și individual: boala, suferința, decesele, teama, nesiguranța, problemele de ordin economic, ca să nu mai vorbim despre starea de urgență prelungită într-o continuă stare de alertă. Toate acestea ne-au afectat și ne afectează pe toți atât fizic, cât și psihic. Este complicat să faci recomandări. Pentru că nu e ușor să treci peste toate acestea. Ce vă pot spune, însă: nu sunteți singuri! Împărtășim aceleași temeri, probleme, suferințe. Ce i se întâmplă unuia, ni se întâmplă tuturor! Nu vă simțiți vinovați, abandonați, izolați! Suntem împreună și vom trece peste toate împreună”, susține medicul.

Trebuie să găsim resurse interioare pentru a depăși, zi după zi, fiecare obstacol. “Obstacolele au diverse chipuri, nu doar boala. Unul este singurătatea. Altul este suferința pentru pierderea cuiva drag. Gândiți-vă la lucruri bune, dați telefoane și vorbiți cu oameni cu care vă face plăcere să vorbiți. Urmăriți documentare din lumea largă. Citiți cărți interesante. Feriți-vă de persoane care vă transmit lucruri negative! Și, mai ales, odihniți-vă! Vom trece peste toate și ne vom bucura din nou de viață! Putem și vom reuși, dacă ne păstrăm sănătatea mintală! Sănătate“, mai spune medicul Ciurea.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.