Profesorii constănțeni vor continua greva: „Am considerat oferta Guvernului tardivă și insuficientă“

0
420

Guvernul s-a reunit, în data de 1 iunie a.c., într-o şedinţă extraordinară, pentru a aproba Ordonața de Urgență care ar trebui să detensioneze situaţia din sistemul de învăţământ. Cu o seară înainte, însă, sindicaliştii au refuzat propunerea conţinută de actul normativ şi au anunţat că greva continuă. Autoritățile au propus o creștere brută  de 1.000 de lei pe lună, pentru cadrele didactice, și de 400 de lei, pentru personalul nedidactic. Cu toate acestea, profesorii nu renunță la grevă. De aceeași părere sunt și cadrele didactice din județul Constanța, care susțin că oferta Guvernului este tardivă și insuficientă.

Ordonanța de Urgență pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat a fost adoptată, potrivit ministrului Educației, Ligia Deca. Cu toate acestea, sindicatele consideră că majorarea salarială aprobată este insuficientă.

„La fel ca toți colegii noștri din țară, am considerat oferta Guvernului tardivă și insuficientă, dar un punct de plecare pentru continuarea negocierilor. Ce a decis Guvernul, știți, ce atitudine de «patron de oameni» a avut președintele țării, știți. Vom merge înainte. Asta cer colegii noștri“, a declarat Mitică Iosif, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar din Constanța.

Precizăm că, săptămâna viitoare, profesorii constănțeni, alături de elevi, vor să organizeze un marș de protest. Cadrele didactice au protestat miercuri, 31 mai a.c., în fața Prefecturii Constanța. La acțiune au participat și mai mulți elevi, din spirit de solidaritate cu profesorii lor. În urmă cu o săptămână, mii de cadre didactice au protestat în București, cât și în alte orașe din țară. În ceea ce privește Constanța, marți, 6 iunie a.c., sindicaliștii vor să organizeze un marș, din fața sediului Instituției Prefectului până în fața Inspectoratului Școlar Județean.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.