Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vom avea parte de temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă

0
150

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru intervalul 21 septembrie 2020- 19 octombrie 2020. Potrivit meteorologilor, în următoarele patru săptămâni vom avea parte de temperaturi mult mai ridicate decât cele normale. Totodată vor fi precipitații moderate în toată țara, spre jumătatea lui octombrie.

Vremea va fi frumoasă luni, 21 septembrie a.c, și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Meteorologii spun că vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 18 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre 0 grade în cele din estul Transilvaniei.

În intervalul, 28 septembrie – 5 octombrie, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile sud-vestice şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

De asemenea, pentru săptămâna 5 -12 octombrie sunt anunţate temperaturi ce se vor situa uşor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-vestice. În extremitatea estică a ţării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În intervalul 12 -19 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.