Proiect de cinci milioane de euro la Negru Vodă. Se va construi un Centru de Tineret și un bazin de înot

0
1485
Petre Urziceanu

În orașul de frontieră Negru Vodă sunt în derulare, în momentul de faţă, mai multe proiecte pe fonduri europene. Printre acestea se numără construirea unei grădinițe și a unei școli, dar și extinderea și modernizarea Liceului Teoretic Negru Vodă. Iar acestea nu sunt singurele proiecte. Primarul vrea să construiască un Centru Multifucțional și un Bazin de înot Semiolimpic.

Administrația locală din Negru Vodă are de implemnat mai multe proiecte pentru ca gradul de confort al locuitorilor să fie unul cât mai mare. Primarul orașului, Petre Urziceanu, a precizat că are în derulare mai multe proiecte pe fonduri europene.

„Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul de construire Școală, clasele 0-IV, la Daraban, o investiție pe fonduri europene. Acum vom scoate proiectarea și execuția la licitație, deci anul acesta va începe și construcția. Mai avem proiecte de asfaltare a tuturor străzilor din Daraban și Vâlcele. De asemenea, avem un proiect de extindere, dotare și modernizare a liceului din Negru Vodă, lucrarea va fi scoasă la licitație. Totodată, mai avem încă două proiecte pe fonduri europene cu valoare totală de 10 milioane de euro. Unul dintre ele este pentru amenajarea urbanistică și construirea de locuințe sociale, iar ce-l de-al doilea este un proiect pentru construcția unui Centru Multifunțional de Tineret cu Bazin de Înot Semiolimpic în localitatea Negru Vodă”, a declarat primarul.

În ceea ce privește proiectul „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”, acesta ar trebui să fie gata până la 31 decembrie 2023 și are o valoare de cinci milioane de euro. Proiectul are ca scop principal îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile prin edificarea a opt clădiri, în regim de înălțime P+1 etaj și a trei clădiri cu regim de înălțime P+2 etaje cuprinzând 34 locuințe sociale, 18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere în intravilanul orașului Negru Vodă, strada Platformei numărul 1, o zonă cu case, cu populație marginalizată și situație economică precară (zona urbană marginalizată).

În plus, se dorește înlocuirea mobilierului urban amplasat pe acest traseu dar și iluminarea corespunzătoare și instalarea unui sistem de supraveghere video. Mai contribuie la îndeplinirea obiectivului general deoarece traseul format din strada Platformei, Cerchezului, Stadionului, Șoseaua Constanței, str. Gladiolelor și Mangaliei tranzitează orașul Negru Vodă, prin centrul acestuia, fiind evident că de beneficiile investiției se vor bucura toți locuitorii, precum și alte persoane care tranzitează orașul, cu atât mai mult cu cât Negru Vodă este punct de trecere frontieră, fiind situat la granița dintre România și Bulgaria.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.