Proiecte noi în comuna Crișan. Se va construi un nou sediu al Primăriei

0
70

Crișan este localitatea în care se bifurcă, cel mai adesea, majoritatea escapadelor în Delta Dunării. Sătuc pescăresc la origini, Crișanul a cunoscut o dezvoltare rapidă tocmai datorită poziției sale privilegiate pe cel mai circulat canal, Sulina. Crișanul reprezintă, fără îndoială, un potențial economic, în special turistic, de o deosebită importanță care așteaptă să fie valorificat.

Comuna Crișan din judetul Tulcea este situată pe ambele maluri ale bratului Sulina, în partea centrala a Deltei Dunarii și are în componență satele Crișan, Caraorman și Mila 23. În anul 2020, la alegerile locale, locuitorii comunei au ales un nou primar, pe Siviu Rahău de la PSD. Noul primar nu a stat mult pe gânduri și a început derularea de noi proiecte, proiecte necesare comunității.

Astfel, administrația locală a creionat deja mai multe proiecte pentru care caută surse de finanțare. Primarul comunei, Silviu Rahău, a specificat care sunt acestea.

„Așteptăm bugetul și căutăm surse de finanțare. Avem mai multe proiecte printre ele fiind și Construirea și dotarea unui noi sediul al Primăriei și construirea unui dispensar uman în localitatea Mila 23. De asemenea, am semnat contractul pentru proiectul „Construire infrastructură rurală de valorificare a produselor tradiționale, gastronomiei și meșteșugului a folclorului traditional și de agrement pentru localnici și turiști”. Acum asfaltăm un drum comunal între Crișan și Caraorman și avem și un proiect pentru reabilitarea iluminatului public în toată comuna”, a declarat primarul.

În ceea ce privește dispensarul uman acesta va avea un corp de cladire P+1 E, iar investiția reprezintă o prioritate pentru comunitatea locală. Prezentul proiect va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru populaţia localităţii Crisan, având ca obiectiv general stoparea fenomenului de depopulare a comunei odată cu crearea condiţiilor de dezvoltare locală. Valoarea estimată a proiectului este de 608.917.59 de lei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.