Unul dintre frații “Băncuță”, cercetat pentru tentativă de omor, a cerut permisiunea judecătorilor să se trateze la o clinică din Turcia

0
1449
Palatul de Justiţie, foto: Focus Press

Unul dintre frații ”Băncuță”, cercetat penal sub control judiciar, într-un dosar de omor, a cerut instanței să poată părăsi țara, pentru a se trata la o clinică din străinătate.

Este vorba despre Tani Fidis Băncuță, zis “Tancu”, acuzat, împreună cu fratele său, Neculai Vasile, zis ”Eminescu”, pentru o tentativă de omor petrecută într-un club constănțean. Aflat în stare de libertate, după ce, inițial, a fost arestat împreună cu fratele său, apoi pus în libertate, Tani Fidis Băncuță a formulat cerere pentru a putea părăsi țara, în perioada 4-12 aprilie, pentru a se deplasa în Isanbul – Turcia, la clinica Anadolu.

Vineri, 2 aprilie, instanța a admis cererea formulată, însă decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Despre fapta pentru care sunt cercetați cei doi frați, ”Tancu” și ”Eminescu”, aceasta s-a petrecut, în vara lui 2019, într-un club plin cu oameni, în văzul tuturor, stârnind panică. Cei doi au lovit un bărbat de mai multe ori cu un obiect dur, atât în cap, cât și în spate, apoi unuld intre ei l-a înțepat cu un cuțit în zona gâtului.

După incident, cei doi au dispărut pentru o vreme, iar la domiciliul acestora au avut loc percheziții. În cele din urmă au ajuns în arest, apoi în noiembrie 2019, au fost trimiși în judecată pentru omor sub forma tentativei. La sfârșitul anului în care s-a săvârșit fapta, Tani Fidis Băncuță a fost pus în libertate, în timp ce fratele său a rămas în arest.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.