VIDEO&FOTO. Problemele Constanţei: în cartierul Faleză Nord, taluzul este “înecat” în gunoaie

1
834

În urmă cu o lună, municipalitatea ne-a anunţat, prin intermediul unor fotografii elocvente şi a unor comunicate de presă, că la Constanța a început curățenia de primăvară. Un lucru lăudabil, aşa încât am decis să oferim o mână de ajutor primăriei şi să prezentăm fiecare cartier sau zonă a Constanţei, să stăm de vorbă cu cetăţenii şi să arătăm care sunt problemele stringente ale urbei.

În cartierul Faleză Nord, o zonă bună a orașului, la câțiva metri de Inspectoratul de Poliție Județean, pe porțiunea taluzului care duce spre plaja 3 Papuci mormane de gunoaie zac de multă vreme, fiind sursa unui focar de infecție.

Reporterii Focus Press au luat la pas zona și au discutat cu locatarii.

Cetățenii au spus că această mare problemă nu este de ieri, de azi, ci de mult. Sigur că gunoiul este aruncat tot de oameni, aşa că, pe lâmgă igienizare, s-ar impune şi controale mai dese ale Poliţiei Locale, pentru a surprinde şi sancţiona indivizii certaţi cu bunul simţ.

Veneau primăvara pentru a strânge gunoaiele, iar până acum văd că nu a venit nimeni, deși noi am tot ridicat problema. E inestetic. Turiștii vin si sunt primiți așa. Trist”, a spus un constănţean care locuieşte în zonă.

Locuitorii zonei au mai menţionat că au sesizat că s-a făcut curăţenie în zona portului Tomis şi plaja Modern şi că se aşteaptă ca aceaşi lucru să se întâmple şi Faleză Nord. „Vreau să fie extrem de clar, facem curățenie în tot orașul cu toate resursele pe care le avem la dispoziție, fără a le cere constănțenilor să participe la o activitate pentru care plătesc taxe și impozite, cum s-a procedat anterior. Cer însă ca această curățenie să fie păstrată. Trebuie să terminăm odată cu această muncă de Sisif. Nici nu apucăm să igienizăm o zonă și trebuie să o luam de la capăt.Vă rog să înțelegeți că acest efort nesfârșit este plătit din banii noștri, ai tuturor, pentru că unii nu înțeleg că orașul nostru nu e coșul lor de gunoi”, a fost declarația primarului Vergil Chițac, la momentul igienizării din perimetrul plaja Modern.

Revenind la zona Faleză, locatarii cu care au stat de vorbă reporterii Focus Press au pomenit și garajele demolate, care nu s-au mai transformat în locuri de parcare, așa cum se anunțase, însă, spun ei, pentru acestea se încasează taxe.

Din imagini se poate observa mizeria, gunoiul care zace pe taluzul verde, urâțind zona, iar locatarii spun că odată cu creșterea temperaturilor și mirosul va fi de nesuportat.

În fața blocurilor se poate observa cum locuitorii din blocuri și-au amenajat grădinițe, în care au plantat flori pentru a înfrumuseța zona.

„Taluzul va fi înghițit de gunoaie”, spune un alt locatar.

Asupra situației din cartierul Faleză Nord vom reveni, iar periodic vom aduce în atenție problemele din fiecare cartier al urbei. Problemele trenează de prea multă vreme, iar cu actuala administraţie locală, ne punem speranţa că ele vor fi şi rezolvate.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Mormanele de gunoaie, observ in poze ca sunt de fapt niste gunoaie la intamplare, la fel cum e in tot orasul. Am fost in microreservatia de la delfinariu si am vazut sticle de plastic aruncate prin apa, deci despre ce vorbim ? Mai tine si de oameni curatenia asta, nu doar sa sunam la primarie si sa asteptam sa vina aia sa curete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.