Proiect de înființare a unei baze sportive moderne la Mangalia

0
246

Primăria Mangalia a lansat, recent, proiectul european de înființare a unei baze sportive moderne. Pentru ca acest proiect să fie demarat, administrația locală a demarat o licitație publică pentru un alt proiect, și anume „Sistematizare pe verticală Municipiul Mangalia și Stațiuni (Strada Negru Vodă -Intrarea Portului – Baza Sportivă Pescăruș)” aferent proiectului “Înființare bază sportivă și reabilitare infrastructură rutieră”.

Strada Negru Vodă este situată în municipiul Mangalia, în lungime de 228 m, sector cuprins între strada Portului și intrarea în Baza Sportivă Pescăruș. Complexul sportiv, destinat iubitorilor sportului din Mangalia, va fi construit pe actualul amplasament al Bazei Sportive „Pescăruș” și va avea două bazine de înot – unul semiolimpic și unul pentru persoane cu dizabilități, precum și terenuri de sport multifunctionale de fotbal, baschet, handbal și tenis, cu dotările aferente.

„Ne-am propus să avem un centru sportiv unde tinerii să se poată antrena pentru a face performanță la cât mai multe discipline sportive. Până la sfârșitul anului, sperăm să intrăm cu lucrările în teren. În cadrul proiectului, vom moderniza și străzile, dar și aleile pietonale din vecinătatea clubului sportiv“, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Proiectul a fost depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, încă din anul 2018 și are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro. Conform documentației tehnice, obiectivul de investiții include ample lucrări de reabilitare a spațiului cultural, care va fi redat publicului pentru evenimente în aer liber. Intervențiile vizează scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor, care vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare. Scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în timp ce gradenele vor fi acoperite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii. Pe amplasamentul locației, se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural–educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminat ambiental.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.