Proiect româno-bulgar pentru dezvoltarea planetariului din Constanța, aproape de finalizare

0
50

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța a găzduit, în urmă cu câteva luni lansarea proiectului româno-bulgar, “O fereastra comunădeschisă către misterele universului”. Este vorba despre un proiect educațional pe tepe astronomice.

Colaborarea are ca obiectiv reînnoirea, modernizarea și dezvoltarea Complexului Muzeal, prin achiziția de echipamente 4k și servicii. Potrivit directorului Complexului, Adrian Bîlbă, această colaborare este binevenită, vor fi organizate tabere astronomice în Dobrogea, la care vor participa tineri din ambele țări. La eveniment a participat și președintele CJC, Mihai Lupu, care a precizat că administrația județeană va sprijini necondiționat acest proiect.

În urmă cu câteva zile,Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța a participat la o ședință în sistem online cu partenerii bulgari, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTEREG.

„Întâlnirea anuală cu partenerii bulgari în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTEREG. Au fost 2 proiecte încheiate – la Microrezervație în 2012 și Delfinariu în 2015 – la care CMSN a fost partener și beneficiar, un al treilea – UNIMIS, ce va aduce modernizarea Planetariului – fiind încă în implementare, dar aproape de finalizare”, se arată în postarea directorului Adrian Bîlbă.

L.M.

Citește ți:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.