Proiecte majore, la Mangalia. Primarul Cristian Radu: “I-am rugat pe oameni să înțeleagă faptul că amploarea lucrărilor va genera un disconfort”

0
120

Primarul Cristian Radu a discutat cu cetățenii de pe strada Rozelor despre proiectele deja implementate, în zonă, cum ar fi faleza Mangalia, dar și despre lucrările în curs de execuție, respectiv extinderea spitalului municipal.

Alte două proiecte majore vizează înlocuirea conductelor RAJA, iar apoi asfaltarea și modernizarea întregii străzi, cu bani europeni, dă asigurări edilul. “I-am rugat pe oameni să înțeleagă faptul că amploarea lucrărilor va genera un disconfort, pe durata implementării proiectului, care va începe în perioada imediat următoare, fiind posibil inclusiv ca strada să fie închisă circulației publice în anumite zile. Totuși, aceste lucruri sunt inerente, dacă ne dorim un oraș modern. De asemenea, vom continua amenajarea parcărilor de reședință în locul fostelor garaje insalubre, astfel încât, în scurt timp, întreaga zonă va fi modernizată complet. Mulțumim pentru înțelegere!“, a precizat primarul din Mangalia.

Un număr de 17 străzi din Mangalia, asfaltate cu bani europeni

De precizat faptul că Primăria Municipiului Mangalia organizează, joi, 29 septembrie 2022, începând cu orele 10:00, la sediul Clubului Nautic Callatis, o conferinţă de presă, cu ocazia finalizării proiectului “Îmbunătățirea conectivității nodurilor terțiare Mangalia și Balcic la infrastructura Ten-t”.

La eveniment, vor participa primarul Mangaliei, Radu Cristian, viceprimarul Dragoş Angelescu, consilieri locali, membrii echipei de implementare, alţi reprezentanţi ai departamentelor Primăriei Mangalia.

În cadrul programului european de reabilitare a infrastructurii rutiere şi pietonale, cu fonduri UE, au fost refăcute trotuarele, fundaţia străzilor şi au fost asfaltate integral 17 artere rutiere din zona centrală a municipiului Mangalia, precum: Dr. Motaş, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertăţii, Mărăşeşti, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Ţepeş Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan, ulterior fiind aplicate marcajele şi indicatoarele rutiere.

Un alt capitol important al proiectului a vizat derularea unei campanii de conştientizare, în instituţiile de învăţământ din Mangalia, cu privire la problemele legate de siguranţa în trafic. Aceasta s-a desfăşurat sub formă de seminarii interactive cu participarea a peste 600 de elevi din şcolile şi liceele din municipiu, dar şi prin intermediul unor broşuri rutiere educaţionale, distribuite unităţilor de învăţământ, în care au fost prezentate câteva reguli de bază de circulaţie şi siguranţă rutieră, participanţilor la trafic.

“Proiectul de reabilitare a tramei stradale pe aproape 20 de străzi a fost cel mai amplu obiectiv de investiţii din ultimii 30 de ani, pe care l-am finalizat. Continuăm să atragem bani europeni şi guvernamentali pentru a moderniza infrastructura rutieră, pietonală şi turistică atât din Mangalia, cât şi din staţiuni“, a declarat primarul Radu Cristian.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a facilita legăturile dintre agenţii economici şi comunităţile din Mangalia şi Balcic prin îmbunătăţirea sistemului de transport transfrontalier, utilizând o conexiune mai bună cu reţeaua TEN-T.

Amplul program transfrontalier româno-bulgar a vizat modernizarea a 7,83 km de drum în Municipiul Mangalia şi 8,62 km în Municipiul Balchik, două oraşe conectate la o reţea rutieră modernizată şi funcţională, achiziţionarea unui echipament multifuncţional de intreţinere drumuri, implementarea în parteneriat cu municipalitatea Balcic a altor mecanisme care să faciliteze conexiunea la reţeaua TEN-T.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.