Proiectele imobiliare ale lui Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor, prind viteză la capitolul documentaţie

0
1457

Investițiile în domeniul imobiliar continuă în zona de nord a județului Constanța. De câțiva ani se construiesc în Mamaia Nord și Mamaia Sat ansambluri rezidențiale, hoteluri și vile turistice, iar asta pentru că cererile se află în creștere.

La Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța au fost depuse actele necesare pentru astfel de investiții, de către societatea Meraki Estate SRL, controlată de Mihai Perifan, fostul șef al Protecției Consumatorilor Constanța (cunoscut pentru condamnarea cu executare într-un dosar de corupţie).

După depunerea memoriilor de prezentare a proiectelor, în luna august, instituția abilitată de mediu revine, foarte rapid, asupra proiectelor cu un anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Prin urmare, publicul interesat poate consulta depunerile solicitărilor de emitere a acordului de mediu pentru două proiecte.

Primul vizează construirea a unui ansamblu cu funcțiunea de locuințe, ce însumează trei imobile cu regim de înălțime: C1 S+P+4Etaje, C2 S+P+4Etaje, C3 S+P+4Etaje, cu spații tehnice, piscine exterioare, împrejmuire teren, platforme de parcare subterane și supraterane și amenajare peisagistică, propus a fi amplasat pe strada M20, F.N. parcela 166/23, lot 1+2 zona Mamaia Sat, oraș Năvodari.

Totodată, investitorul intenționează să construiască și în zona Mamaia Nord un bloc în regim de înălțime de S+P+4Etaje cu spații tehnice, cu platforme de parcare subterane și supraterane, cu piscină exterioară, împrejmuire teren și amenajare pisagistrică. Amplasamentul va fi situat pe strada C2. F.N., lot 2/3, zona Mamaia Nord, orașul Năvodari.

Societatatea Meraki Estate SRL a luat naștere la data de 5 martie a anului curent, iar la momentul înființării se numea  Kardinal Grand Resort SRL; ulterior, în luna iulie a anului curent această societate devine Miraki Estate. Firma își are sediul pe strada Primăverii, numărul 6 din municipiul Constanța. Administratori sunt Perifan Mihai și Bațu Dumitru iar asociați sunt Perifan Mihai cu 25% din capitalul social și două societăți, Pavement Serv SRL (înființată în anul 2001) cu 50% din capitalul social și Kardinal Funding SRL (înființată în anul 2020)cu 25% din capitalul social. Aceste două societăți sunt controlate de către Baţu Dumitru.

Informațiile privind proiectele propuse/memoriile de prezentare pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului de pe strada Unirii la numărul 23 din municipiul Constanța și la sediul de pe strada Partizanilor numărul 20, bl. LV41, sc. D, ap. 63 din municipiul Constanța,  în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.