Proiectul lui Ion Dumitrache pentru cumpărarea unui teren din Mamaia, din nou, la vot în Consiliul Local

1
717
Ion Dumitrache, preşedintele PSD Constanţa - Organizaţia Municipală

Proiectul societății controlate de Ion Dumitrache, președintele organizației municipale PSD Constanța, se află, din nou la „mâna” consilierilor locali. După ce în luna februarie 2023, în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, liberalii au făcut front comun cu social- democrații pentru oportunitatea vânzării unui teren din stațiunea Mamaia, săptămâna viitoare va fi supus votului proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație a terenului din stațiunea Mamaia societății controlate de Ion Dumitrache.

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 120/2023 privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia identificat cu număr cadastral 230677, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției C1-Bufet Felix-Parter, cu respectarea dreptului de preemțiune al societății Marina&Santis SRL.

Marina&Santis SRL este o firmă din Constanța, cu sediul în Mamaia, înființată în anul 1991. Administratorul acesteia este Sorin Lupu, în timp ce asociați sunt Ion Dumitrache și Maria Dumitrache. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 8.682.183 lei, un profit net de 2.410.643 lei și 34 de angajați, potrivit listafirme.ro.

Marina&Santis SRL, cu sediul în stațiunea Mamaia, zona Bavaria Blu Hotel, figurează înregistrată în evidențele fiscale la adresa din stațiunea Mamaia, cu imobilul compus din construcția „Bufet Felix”, cu o valoare de inventar în sumă de 325.049 de lei, cu o suprafață construită desfășurată de 480 metri pătrați și teren intravilan în folosință în suprafață de 854 de metri pătrați, deținut conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub numărul 1999/28.05.2023, încheiat cu SC Aurora Tour 94 SRL, se arată în proiect.

Pentru terenul în suprafață de 854 de metri pătrați, SC Marina&Santins SRL deține un drept de superficie cu titlu oneros cu încheiere de Autentificare cu numărul 452/21.04.2020, potrivit documentului.

În anul 2019, un proiect asemănător a fost respins de către Consiliul Local Municipal Constanța. Liberalii au votat împotriva împotriva aprobării oportunităţii vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, aferent activului Bufet Felix, în suprafaţă de 854 mp, către SC Marina & Santis SRL”, de vreme de în februarie 2023 au votat pentru acest proiect.

Cunoscutul afacerist Ion Dumitrache este președintele organizației PSD municipiu Constanța.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.