Proiectul-pilot pentru marea relaxare, pe masa Guvernului

0
132
Guvernul României, foto: arhivă

Este ședință importantă, astăzi, la Palatul Victoria privind măsurile de relaxare luate de la 1 iunie, în contextul pandemiei de Covid-19. Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghita, a anunțat recent că dacă rata de vaccinare își menține ritmul, ajungem la peste 5 milioane de oameni vaccinați, la începutul lunii iunie. Prin urmare, primele măsuri de relaxare ar putea fi luate curând.

Potrivit agendei publică de pe site-ul Executivului, ședința de Guvern este programată să aibă loc, astăzi, la ora 13:00.

Pe agenda ședinței se află mai multe proiecte-pilot privind marea relaxare. Un astfel de proiect-pilot a trimis și Ministerul Culturii, condus de liberalul Bogdan Gheorghiu, care vrea ca românii să poată merge fără mască la spectacolele de la Opera Națională și Teatru Național,  începând din luna mai, asta în condițiile în care sunt vaccinați și cu doza de rapel.

Reluare activităților private și culturale, cu respectarea, de asemenea, a anumitor condiții – se află și ea printre propunerile Ministerului Culturii.

Ulterior, mai exact de la ora 16:00, va avea loc reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.