Proiectul “Șah în școală” și-a derulat ultima etapă din acest an

0
64

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, la Restaurantul Sport, strada Cuza Vodă, nr. 28, s-a desfășurat a patra etapă a proiectului “Șah în școală”, proiect promovat de Asociația Județeană de Șah în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Județeană de Tineret și Sport, Palatul Copiilor și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Concursul a reprezentat ultima etapă din acest an calendaristic a proiectului “Șah în școală” și a fost organizat cu ocazia Zilei Naționale a României. Ca și în etapele anterioare scopul principal este atragerea către practicarea șahului a cât mai multor elevi noi, care să îndrăgească șahul și să-l practice în mod constant.

Participanții au fost elevi care frecventează școli din municipiul Constanța, care au fost împărțiți pe patru grupe de vârstă și s-au înfruntat la timpul de gândire de 10′ + 2” de jucător, între orele 09:00-15:00, după următorul program:

  • 09:00 – 09:15 ședința tehnică pentru clasele I-II;
  • 09:15 – 11:15 desfășurarea rundelor 1-5 pentru clasele I-II;
  • 11:15 – 11:45 premierea elevilor din clasele I-II;
  • 12:00 – 12:15 ședința tehnică pentru clasele III-XII;
  • 12:15 – 14:30 desfășurarea rundelor 1-5 pentru clasele III-XII;
  • 12:45 – 15:00 premierea elevilor din clasele III-XII.

UPDATE, ora 19.00

“S-a încheiat ultima etapă constănțeană, pe anul 2022, a proiectului național “Șah în școală”. La cele patru etape desfășurate în Constanța, au participat aproximativ 600 de elevi, majoritatea fiind la începutul activității șahiste. Și ca întotdeauna, la final, trebuie menționați toți cei cu merite în bunul mers al proiectului. Încep cu Primăria Constanța care a finanțat proiectul și ne-a susținut cu organizarea unora dintre etape. Apoi sponsorii, care au făcut ca toate concursurile să fie cât mai atractive pentru copii, prin premiile oferite: Rompetrol, Aqua Carpatica, Tellur, Rotary Club Constanța Yachting șa. Și nu în ultimul rând partenerii noștri în acest proiect: Inspectoratul Școlar Constanța – Inspector Sport, Gabriel Georgescu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța- Director Executiv, Ionuț Francisc Paloși și Palatul Copiilor – Director, Roxana Mitan. Au câștigat toți copiii care îndrăgesc acest sport, dar și școlile și profesorii care îi îndrumă. Felicitări tuturor pentru munca depusă. Proiectul va continua și anul viitor mulțumită coordonatorului național Vlad Ungureanu. Până atunci câteva imagini de la activitatea de azi“, a precizat prof. Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Sah din Constanța.

VIDEO

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.