Promisiuni de la secretarul de stat Paul Ene: Masca de protecție nu va fi obligatorie pe plajă și în apă în timpul verii

0
344

Secretarul de stat în ministerul Economiei și Turismului, Paul Ene (USR-PLUS), a afirmat joi, 22 aprilie, a.c., că turiștii ar trebui să poarte mască pe litoral atât pe plajă, cât și în apă, deoarece marea este spațiu public. Doar că, potrivit acestuia, declarația a fost interpretată greșit, iar masca nu va fi obligatorie.

În cursul zilei de marți, 27 aprilie, a.c., delegatia RESTO s-a întâlnit, la București, cu Paul Ene, Secretarul de Stat responsabil de turism în Ministerul Economiei, Atreprenoriatului și Turismului. Corina Martin, președinte de onoare RESTO, a specificat că a cerut explicații cu privire la faptul că masca de protecție va fi obligatorie pe plajă și în apă.

Secretarul de stat a zis că el nu s-a referit că va fi masca obligatorie în apă doar că a fost insistent întrebat dacă apa mării este spațiu public sau nu. El a zis că masca se poartă în spațiul public și că nu a pronunțat cuvântul plajă sau apă. Atunci noi am venit și am spus că anul trecut nu am avut nici un focar COVID pe litoral și să nu se mai facă astfel de declarații pentru că sperie turiștii. Din ce am înțeles noi masca nu va fi obligatorie. Deci nici anul trecut nu a fost, cum să fie anul acesta? Toate aceste declarații nu fac decât să îi îndepărteze pe români de vacanța pe litoral”, a precizat Corina Martin.

În contextul apropierii mini-vacanței de 1 Mai și de Paști, care coincide cu deschiderea sezonului pe litoral, secretarul de stat din Ministerul Economiei și Turismului a făcut câteva precizări despre restricțiile la care sunt supuși hotelierii și turiștii.

„În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca”, a spus Paul Ene. Întrebat dacă marea este spațiu public, acesta a spus că da. „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Din aceste declarații se confirmă ceea ce secretarul de stat a precizat la întâlnirea cu Asociația Patronală RESTO, faptul că declarațiile lui au fost interpretate greșit.

De partea celaltă, prefectul Constanței, Silviu Coșa, a precizat că în perioada mini-vacanței de 1 Mai și de Paști masca va fi obligatorie pe plajă.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.