Proprietarii unor garaje din Tomis II , în instanţă cu administraţia locală: “Vor să le demoleze pentru a trage dungi pe asfalt”

0
2502

Alți zece proprietari de garaje din municipiul Constanța se judecă cu Primăria pentru a-și păstra în continuare aceste imobile pe care municipalitatea dorește să le demoleze, pentru a face locuri de parcare. Aceleași persoane s-au mai judecat odată și cu fosta administrație publică.

Zece persoane l-au chemat în judecată pe primarul municipiului Constanța, respectiv municipiul Constanța prin primar, în contencios administrativ, într-o cauză privind anularea unui act administrativ. Este vorba despre o decizie care prevede demolarea unor garaje pe care proprietarii le dețin încă din 1990 și pentru care plătesc anual impozite și taxe.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, cei zece reclamanți sunt: Maria Georgeta Stoica, Ion Toniu, Virgil Costinel Tofan, Dumitru Teșeleanu, Emil Apostol, Gabriela Sica Constantin, Dan Ștefănescu, Mihaela Luminița Sandu, Florin Crișan și Alexandrina Ghindoveanu.

Garajele care fac obiectul acestei cauze civile, aflată pe rolul Tribunalului, se află în zona Tomis II, acolo unde, potrivit avocatului Ion Popescu din Baroul Constanța – reprezentantul reclamanților – ne-a precizat că se dorește desființarea garajelor pentru a face loc unei parcări, dar nu în adevăratul sens al cuvântului, ci în sensul unor dungi trasate pe asfalt.

”Deținătorii au contestat somațiile privind desființarea garajelor deținute legal încă din 1990. Ei (reprezentanții primăriei) vor să demoleze garajele pentru a trage dungi pe asfalt, nicidecum să facă o parcare supraetajată, așa cum ar trebui. Nu vor aduce bani în plus la buget, este doar o ‘apă de ploaie’, dat fiind că și pentru aceste garaje se plătesc taxe locale”, ne-a declarat avocatul Ion Popescu.

Dosarul a fost înregistrat în luna aprilie a acestui an, iar ultimul termen a avut loc luni, 6 septembrie, când judecătorii au rămas în pronunțare pentru data de 21 septembrie.

De precizat că nu este singura cauză de acest gen. Și alți proprietari de garaje au acționat municipalitatea în instanță, solicitând anularea deciziei privind desființare a imobilelor pe care le-au folosit zeci de ani și pentru care au plătit anual taxe la primărie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.