Propunere din partea industriei HoReCa: La restaurant doar cu test COVID sau vaccin

0
391
sursa foto: restaurantpescarus.ro/ imagine cu rol ilustrativ

Patronii de restaurante le cer autorităților să ia în calcul introducerea de certificate de vaccinare sau teste rapide anti-Covid pentru clienți. Reprezentații acestora vor, astfel, să se asigure că localurile vor putea fi deschise la capacitate maximă, relatează Realitatea PLUS

Tiberiu Crăciun are două localuri pe Strada Șelari din Centru Vechi al Capitalei. Din cauza numarului mic de clienți, va trebui să pună lacătul pe ușă în curând.

“Situația în Centrul Vechi stă așa cum o vedeți: străzile pustii și locațiile închise. Așa e și seara. Nu mai este o zonă populată, ba dimpotrivă e o zonă foarte asuprită de către autorități. Am pierdut toți banii pe care-i aveam. Nu mai aveam cu ce să susținem activitatea. Nu prea mai avem cu ce să supraviețuim. S-a ajuns la fundul sacului. Cel mai probabil în luna martie vom închide”, a afirmat Tiberiu Crăciun.

În situatia lui sunt alți zeci de mii de patroni de localuri. Acesta este motivul pentru care industria s-a gândit la o soluție de avarie.

Industria HORECA vine cu o soluție controversată pentru ca localurile să poată funcționa la capacitate maximă, și anume certificatul de vaccinare. Adică este foarte posibil ca, în curând, clienții care merg la restaurant să poată face acest lucru doar daca anterior s-au vaccinat anti-Covid. Cei din Horeca se gândesc și să introducă obligativitatea testelor negative la intrarea în restaurante. Toate propunerile patronilor au fost înaintate către autoritati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.